Volg ons via
 
 

Wc-pot schoonmaken

WC-pot schoonmaken | werkomschrijving voor het reinigen van de toiletpot

Voor het schoonmaken van de wc-pot ga je als volgt te werk.

Spuit wat toiletreiniger onder de rand van de wc-pot, borstel de toiletpot goed uit met de wc-borstel en zet hem rechtop in de pot. Maak de toiletborstelhouder schoon met allesreiniger en droog hem na met extra stevige keukenrol. Haal de borstel uit de toiletpot en spuit het hele toilet in met allesreiniger. Maak eerst deksel en bril schoon, dan de buitenkant van de pot (ook de achterkant) en de rand. Zit er vuil rond de scharnieren, gebruik dan een oude tandenborstel voor de moeilijke plekjes. Maak als laatste de spoelknop schoon: daar zitten de meeste bacterien aan.

Tip: Laat nooit chloor in de toiletpot staan. In urine zit ammonia, dat in combinatie met chloor chlooramines vormt die behoorlijk irriterend zijn voor ogen en luchtwegen.

Tip: Heb je een toilet en badkamer in één, gebruik dan altijd verschillende doekjes voor de badkamer en het toilet (bijvoorbeeld roze voor badkamer en blauw voor toilet). Zo voorkom je dat je bacterien van de wc in de hele badkamer uitsmeert.

Tip: Geen schoonmaakmiddel bij de hand? Giet dan een fles cola leeg onder de randen van de wc-pot en laat dit een uurtje intrekken. Even met de borstel erdoor.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
anja (Gast)
Geplaatst op 14-01-2015 om 21:03

Mijn wc zit verstopt, Weet iemand RAAD?

GR 
AAnja

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-12-2005
Hits: 27419
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
wc pot schoonmaken, wc reinigen, toiletpot schoonmaken, toilet schoonmaken