Volg ons via
 

Wc-pot schoonmaken

WC-pot schoonmaken | werkomschrijving voor het reinigen van de toiletpot

Voor het schoonmaken van de wc-pot ga je als volgt te werk.

Spuit wat toiletreiniger onder de rand van de wc-pot, borstel de toiletpot goed uit met de wc-borstel en zet hem rechtop in de pot. Maak de toiletborstelhouder schoon met allesreiniger en droog hem na met extra stevige keukenrol. Haal de borstel uit de toiletpot en spuit het hele toilet in met allesreiniger. Maak eerst deksel en bril schoon, dan de buitenkant van de pot (ook de achterkant) en de rand. Zit er vuil rond de scharnieren, gebruik dan een oude tandenborstel voor de moeilijke plekjes. Maak als laatste de spoelknop schoon: daar zitten de meeste bacterien aan.

Tip: Laat nooit chloor in de toiletpot staan. In urine zit ammonia, dat in combinatie met chloor chlooramines vormt die behoorlijk irriterend zijn voor ogen en luchtwegen.

Tip: Heb je een toilet en badkamer in één, gebruik dan altijd verschillende doekjes voor de badkamer en het toilet (bijvoorbeeld roze voor badkamer en blauw voor toilet). Zo voorkom je dat je bacterien van de wc in de hele badkamer uitsmeert.

Tip: Geen schoonmaakmiddel bij de hand? Giet dan een fles cola leeg onder de randen van de wc-pot en laat dit een uurtje intrekken. Even met de borstel erdoor.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 27-12-2005
Hits: 29487
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wc pot schoonmaken, wc reinigen, toiletpot schoonmaken, toilet schoonmaken