Volg ons via
 
 

Vuilnis

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De vuilnisemmer in de keuken is een broeinest van bacterien en schimmels. Bewaar organisch afval buiten de keuken en maak de vuilnisbak iedere week zowel van binnen als van buiten schoon met een sopje waar je een scheut chloor aan toegevoegd hebt. Leg een krant onder in de afvalbak en verschoon die ook wekelijks.

In sommige steden is het gescheiden ophalen van afval (GFT en restafval) opgeheven, maar ook zonder aparte GFT blijft er nog genoeg te scheiden. Glas kan in de glasbak (vaak in de buurt van een winkelcentrum). Papier kan in de papierbak (winkelcentrum) of wordt aan huis opgehaald. Geplastificeerd papier, behang, doorslagpapier, ordners, drankkartons en luiers horen niet bij oud papier. Deze spullen moet je in de vuilnisbak gooien. Klein Chemisch Afval (KCA) wordt door de gemeente opgehaald met de chemokar, of kun je het afgeven bij een gemeentelijk afvalpunt. KCA zijn bijvoorbeeld medicijnen, batterijen, verfresten en dergelijke. Je kunt ze meestal herkennen aan het KCA-logo; een afvalbak met een kruis erdoorheen. Sinds 1 juli 1995 zijn fabrikanten verplicht deze afbeelding te gebruiken op producten die niet in de normale afvalbak horen. Batterijen kun je vaak ook bij supermarkt, gemeente-instellingen en fotowinkels kwijt. Textiel kun je in de speciale verzamelbakken van het Leger des Heils stoppen of (als het er nog netjes uitziet) naar de kringloopwinkel brengen. Schoenen kun je kwijt in de schoenverzamelbak. Die staat bij schoenmakers voor de deur of in de buurt van een kledingverzamelbak.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-12-2005
Hits: 5115
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen