Volg ons via
 

Vuilnis

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De vuilnisemmer in de keuken is een broeinest van bacterien en schimmels. Bewaar organisch afval buiten de keuken en maak de vuilnisbak iedere week zowel van binnen als van buiten schoon met een sopje waar je een scheut chloor aan toegevoegd hebt. Leg een krant onder in de afvalbak en verschoon die ook wekelijks.

In sommige steden is het gescheiden ophalen van afval (GFT en restafval) opgeheven, maar ook zonder aparte GFT blijft er nog genoeg te scheiden. Glas kan in de glasbak (vaak in de buurt van een winkelcentrum). Papier kan in de papierbak (winkelcentrum) of wordt aan huis opgehaald. Geplastificeerd papier, behang, doorslagpapier, ordners, drankkartons en luiers horen niet bij oud papier. Deze spullen moet je in de vuilnisbak gooien. Klein Chemisch Afval (KCA) wordt door de gemeente opgehaald met de chemokar, of kun je het afgeven bij een gemeentelijk afvalpunt. KCA zijn bijvoorbeeld medicijnen, batterijen, verfresten en dergelijke. Je kunt ze meestal herkennen aan het KCA-logo; een afvalbak met een kruis erdoorheen. Sinds 1 juli 1995 zijn fabrikanten verplicht deze afbeelding te gebruiken op producten die niet in de normale afvalbak horen. Batterijen kun je vaak ook bij supermarkt, gemeente-instellingen en fotowinkels kwijt. Textiel kun je in de speciale verzamelbakken van het Leger des Heils stoppen of (als het er nog netjes uitziet) naar de kringloopwinkel brengen. Schoenen kun je kwijt in de schoenverzamelbak. Die staat bij schoenmakers voor de deur of in de buurt van een kledingverzamelbak.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 31-12-2005
Hits: 5563
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig