Volg ons via
 
 

Afzuigkap schoonmaken

Afzuigkap schoonmaken | huishoudtip voor het schoonmaken en poetsen van afzuigkap en filters.

De afzuigkap trekt niet alleen kookluchtjes, maar ook een heleboel vet aan. Het schoonmaken van de afzuigkap kan goed als volgt.

Schoonmaken afzuigkap

Maak de buitenkant wekelijks schoon met onverdund afwasmiddel op een sponsje of een krachtige keukenreiniger. Plakkerige aanslag kun je makkelijk weghalen met paraffine-olie. RVS kun je daarna nog behandelen met een onderhoudspray. 

Filter afzuigkap

Eens in de drie maanden moet het filter van je afzuigkap vervangen worden. Het is dan zo verzadigd met vet dat het niet meer werkt en brandgevaarlijk is. Vervangbare filters kun je kopen bij huishoud- en onderdelenzaken. Er zijn ook filters die je zelf kunt schoonmaken. Stop ze in de afwasmachine (wel even zeker weten dat het materiaal er tegen kan). Lees hier een tip om het rooster van je afzuigkap schoon te maken.

Tips:

Als je RVS na het schoonmaken inwrijft met wat slaolie, gaat het prachtig streeploos glimmen. 

Heb je ondanks gebruik van de afzuigkap toch etensgeurtjes in de keuken? Zet dan een pannetje met water en azijn op het vuur en laat het een tijdje koken. De geurtjes trekken vanzelf weg.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
8 reactie(s)
Anneke Bastiaansen (Gast)
Geplaatst op 04-01-2017 om 13:54

Ik heb een ITHO vlakscherm afzuigkap van 90cm. Ooit was er een monteur bij en die zei jullie gebruiken vooral olie. Inderdaad, de knopjes kunnen we inmiddels zelf uit elkaar halen en schoonmaken. Maar weet iemand hoe ik bij het contact kom? Waarschijnlijk ook vet van de olie waardoor de kap niet meer aangaat wanneer je hem uittrekt.

Kaayje (Gast)
Geplaatst op 05-05-2014 om 08:26

Al die olie op je rvs trekt toch weer vuil en stof aan?

Robert (Gast)
Geplaatst op 28-04-2014 om 18:14

De koolstoffilters (met actieve koolstofkorrels) kun je niet schoonmaken. Twee nieuwe filters kosten al snel € 25,- per stuk. Een compleet nieuw filter is vaak echter niet nodig. Actieve koolstof korrels zijn ook als navulverpakking online te kopen, en het plastik omhulsel is wel opnieuw te gebruiken (oude korrels kunnen gewoon weg). In mijn geval kocht ik een pak van 1,3 kilo voor maar +/- €15,- en had daarvan maar 800 gram nodig om beide filters opnieuw te vullen.

Johna (Gast)
Geplaatst op 27-01-2014 om 20:16

Ik maak alles schoon met dasty (wibra). Het maakt alles goed schoon zonder dat ik kracht moet gebruiken . Om het te laten glimmen gebruik ik babydoekjes met olie .

Kitty (Gast)
Geplaatst op 19-01-2014 om 22:49

als je een rvs afzuigkap hebt schoongemaakt blijven er vaak vlekken achter, met een zachte doek en een beetje zonnebloem of olijfolie insmeren en je hebt een glanzende kap!

Miepke (Gast)
Geplaatst op 29-02-2012 om 19:38

Probeer het eens met heet water met daarin

 soda, en laat daar het filter in weken, sukses

Wilma Antonissen (Gast)
Geplaatst op 11-11-2011 om 11:45

Doe wat Biotex handwas&inweekpoeder in een 
bak met kokend water en stop hierin de afzuig-
kaponderdelen. Laat het even weken en u zult
zien dat het vet heel snel los laat.  


Anne (Gast)
Geplaatst op 08-11-2011 om 16:28

In mijn afzuigkap zit een filter dat je zelf schoon kunt maken. Ik heb geen afwasmachine. Het lukt mij niet goed om hem vetvrij te maken.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 31-12-2005
Hits: 50492
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
afzuigkap schoonmaken, vet verwijderen van afzuigkap, onderhoud afzuigkap, RVS afzuigkap schoonmaken, streeploos schoon