Volg ons via
 
 

Duiven verjagen

Duiven verjagen | Enkele tips om duiven te bestrijden bij duiven overlast.

Als je ergens last hebt van duiven, bijvoorbeeld op het balkon, moet je je eerst afvragen waarom de duiven daar eigenlijk zijn. En ze zijn daar omdat er een bron van voedsel en een water is. Om te beginnen moet je die beide van hen wegnemen.

Vervolgens moet je de duiven hun broedplaatsen ontnemen. De makkelijkste manier om dat te doen is door het omhoog zetten van netten als ze bijvoorbeeld onder je carport zitten.

Verder kun je gebruik maken steenuil lokvogels. Deze imitatie uilen zien er levensecht uit.

Als de duiven ergens op stok zitten, kun je wat spijkers nieten of een draadje spannen zodat ze niet meer op de stokken kunnen zitten.

Als de duiven toegang hebben tot je zolder, moet je die toegang afsluiten met bijvoorbeeld netten

Duiven en andere vogels (en andere dieren) houden niet erg van sterke kruiden. Dus als de duiven veel rond je waterfontein of voordeur zitten, strooi dan wat kaneel, rode hete peper, cayennepeper, peper of knoflook.

Je kunt ook een tuinslang inzetten als wapen in de strijd tegen de duiven. Spuit ze gewoon nat om ze te verjagen. Helaas zullen ze uiteindelijk waarschijnlijk wel terug te komen.

Samengevat is de enige manier om je te ontdoen van vervelende duiven om ze een plek om te wonen te ontnemen.

Lees meer over duiven overlast op ons forum.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
5 reactie(s)
godelieve (Gast)
Geplaatst op 15-03-2015 om 09:22

Heb aan inrij poort een heel grote linde staan welke bezocht wordt door de duiven. Met het gevolg dat ik dagelijks mijn auto lans alle kanten moet proper maken alsook het stuk oprit achter de auto. Ik ben het beu wat moet ik doen? Iets in de boom bevestigen dat lawaai maakt zoals aluminium?


arbijn dirk (Gast)
Geplaatst op 19-10-2013 om 12:27

op de elfde verdieping van ons huurapartement  hebben we veel overlast van duiven wat kan ik daar tegen doen met vriendelijke groeten

S-je
Geplaatst op 06-10-2012 om 13:38

Ik heb ook in zo'n flat gewoond. Uiteindelijk hebben we via de VVE vangkooien laten plaatsen en toen zijn we heel wat jaartjes van die beesten af geweest.

Voordat die vangkooien er stonden heb ik op de hoeken van mijn balkon spijkers geslagen die nog 2cm omhoog uitstaken. Daar heb ik nylondraad aan gespannen rondom het balkon zodat er dus op de balkonrand op 2cm hoogte een nylon-lijn ervoor zorgde dat duiven die er probeerden te landen, vast kwamen te zitten met hun pootjes, Ze kwamen uiteindelijk wel weer los maar op een gegeven moment wisten ze allemaal dat ze niet op mijn balkon hoefden te komen.

Ik woon er niet meer maar bij die flat is het probleem wel weer teruggekeerd. Inmiddels hebben de bewoners klamboes opgehangen zodat er een heel net rondom het balkon hangt en er geen duiven kunnen landen.

Goede oplossing maar nog niet ideaal natuurlijk. Dus ik zou het nog eens bij de VVE aankaarten en die bejaarden op laten draaien voor de kosten van een bedrijf dat de plaag met vangkooien oplost.

Flipje (Gast)
Geplaatst op 06-10-2012 om 12:42

Heeft iemand een tip voor het volgende: Ik woon op de bovenste etage van een 4 verdieping appartementencomplex. Op mijn balkon is geen eten en drinken te vinden, maar bij ons is de bron beneden te vinden waar de bejaarden nog steeds, ondanks herhaalde VVE verzoeken om het NIET te doen, brood blijven strooien, waar dus meeuwen en duiven op af komen. Vooral zomers worden wij al vanaf 5 uur gewekt door die rotbeesten die boven ons slaapkamerraam op de zonwering zitten. Pinnen zetten zou een goed idee zijn, maar hoe komen we in hemelsnaam daar zonder het huren van een dure hoogwerker? Kan ik die bejaarden laten opdraaien voor de hoogwerker? Denk van niet.... Paintball gun kopen en op die duiven schieten mag zeker niet? Watergun heb ik al geprobeerd, maar die reiken niet zo ver vanaf ons balkon. Mag ik 230V zetten op de zonnewering? Denk van niet... Help!

rene (Gast)
Geplaatst op 02-09-2011 om 12:58

duiven pikken voegen uit trap bij voordeur
wat kan ik ertegen doen?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 27-07-2011
Hits: 85862
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
duiven verjagen, duiven overlast, tips tegen duiven, bestrijden duiven, last van duiven
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.