Volg ons via
 
 

Geld besparen na kook blunders

Geld besparen | tips om je eten te redden na een kookblunder zoals bijvoorbeeld gebruik van te veel zout of pittige kruiden.

Als je geld wilt besparen, is het verstandig om eens te kijken naar het geld dat je weggooit in de keuken. Als je regelmatig blundert bij het koken, heb je ongetwijfeld iets aan onderstaande geld besparende tips voor in de keuken.

  • Heb je niet goed opgelet bij het koken en zijn de groenten te ver doorgekookt? Geen nood. Gooi de groenten niet weg, maar maak er een soep of puree van. Giet de groenten af en meng ze in een keukenmachine of blender met boter, zout, peper en wat gedroogde kruiden voor een snelle puree. Voor een snelle soep, voeg wat room of een minestrone met groente- of kippenbouillon, macaroni, en bonen toe.
  • Weer niet opgelet en dit keer te scheutig geweest met het zout? Red de  soep of stoofpot door wat water toe te voegen. Aardappelen kunnen ook helpen om een deel van het zout te absorberen. Schil een aardappel, snijd deze in een paar stukjes voeg toe aan je gerecht. Laat het sudderen gedurende twintig minuten, maar vergeet niet om de aardappelstukken te verwijderen voor het serveren.
  • Als je spaghetti te lang hebt doorgekookt, maak je het weer wat steviger door het een poosje op te bakken met olie of boter.
  • Als je vlees te lang of op te hoge temperatuur bakt, wordt het hard en droog. Versnipper het mislukte vlees en maak er taco's van met behulp van salsa, guacamole en kaas. Je kunt het vlees ook verwerken in een stevige pasta saus.
  • Oeps.. iets te heet gekruid? Voeg een paar lepels zure room of yoghurt toe aan het te hete gerecht. Serveer het met een bijgerecht met een zachte smaak zoals bijvoorbeeld brood of aardappelen.
  • Als je maar zelden bruine suiker gebruikt, is de kans groot dat de suiker verandert in een harde klomp. Je kunt deze harde klomp snel weer los krijgen door een vochtig papieren handdoekje over de suiker te leggen en dit gedurende 20 seconden te verwarmen in de magnetron.

  • Restjes die over zijn van het weekend, maar net te kort om nog een maaltje mee te doen, verwerk je in een boerenomelet. Je kunt hem ook af laten koelen en daarna verwerken in een salade.

Welke kookblunder heb jij wel eens gemaakt? En hoe heb je die opgelost?Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Miriam
Geplaatst op 01-08-2011 om 16:41

Goeie tip Nans. Ik heb hem verwerkt in het artikel hierboven. Dank je wel.

Nans
Geplaatst op 01-08-2011 om 16:12

Het is geen blunder, maar het bespaart wel in de keuken. Restjes die over zijn van het weekend, maar net te kort om nog een maaltje mee te doen verwerk ik in een boerenomelet. Je kunt hem ook af laten koelen en daarna verwerken in een salada.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-07-2011
Hits: 3859
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen, Geld besparen, Koken voor beginners
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
geld besparen, kookblunder, koken, eten verpest, koken blunder, te zout eten, te heet eten, te spicy, te pittig, spaghetti niet stevig, bruine suiker