Volg ons via
 
 

Chloor als schoonmaakmiddel

Chloor als schoonmaakmiddel | Maakt bleek nou ook écht goed schoon?

Veel mensen zijn dol op bleekmiddel, omdat ze het idee hebben dat je met bleekmiddel pas écht goed schoonmaakt. Maakt chloor inderdaad echt goed schoon? 

Ontsmetten versus schoonmaken

Chloor, of bleek, is een ontsmettingsmiddel en geen schoonmaakmiddel. Bleekmiddel doet fantastisch werk bij het doden van ziektekiemen. Het verwijdert hardnekkige vlekken. Maar bleek maakt viezigheid niet écht schoon. Om dat te doen, zul je moet schrobben en schoon spoelen. Voor veel huishoudelijke klusjes is bleek niet de juiste oplossing. 

Gevaren van bleekmiddel

Bij gebruik van bleekmiddel komen dampen vrij die je ziek kunnen maken. Contact met chloor op je huid is irriterend en kan zeer schadelijk zijn. Als je chloor mengt met andere schoonmaakmiddelen kan dit leiden tot giftige resultaten. Chloor kan ook schade toebrengen aan oppervlakken en kleur verwijderen. 

Het drinken van bleekmiddel is vanzelfsprekend erg gevaarlijk. Heeft je kind bleekmiddel gedronken geef het dan direct water te drinken en laat het niet braken. Ga zo snel mogelijk naar het ziekenhuis en neem de verpakking van het middel waaruit is gedronken mee. 

De geur

Chloor heeft een behoorlijk vieze geur. Zoals hierboven beschreven, zijn de dampen schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast stinkt het ook nog eens. Als je het hebt gebruikt en je handen stinken naar chloor dan vind je hier een tip om de geur van chloor van je handen te verwijderen.

Samengevat

Samenvattend kun je stellen dat bleek een goed ontsmettingsmiddel en vlekkenverwijderaar is, maar niet een goed schoonmaakmiddel. 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
Isis (Gast)
Geplaatst op 27-11-2013 om 23:43

Niels het vuil blijft gewoon nog op het oppervlak zitten en dus is het niet schoon. Het ontsmettings middel kan vervolgens wel bacterieen ed doden aan het opperervlak van het oorspronkelijk object en het vuil echter niet daaronder. Als je vervolgend dat ontsmette oppervlak wegveegt kan daar een niet ontsmette laag vuil onder vandaan komen en is ook het zogenaamd ontsmetten dus zinloos geweest.

niels zeelenberg (Gast)
Geplaatst op 10-11-2013 om 00:51

ik snap dit niet: als iets ontsmet is is het toch ultiem schoon ook?

Evert (Gast)
Geplaatst op 18-06-2013 om 19:19

Gloor op kalknagels. 

Is dit gevaarlijk?

Louise
Geplaatst op 05-08-2011 om 12:48

Een goed ontsmettingsmiddel is het toch alleen alsje het in de juiste concentratie (ook niet te sterk!) gebruikt?
+ pas op: als je chloor in het toilet hebt gedaan, eerst goed doorspoelen voordat je de wc weer gebruikt: samen met urine nog veel benauwdere damp!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-08-2011
Hits: 50605
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
chloor schoonmaakmiddel, bleekmiddel, bleek, chloor, schoonmaken met bleek, schoonmaken met chloor, gevaar bleekmiddel