Volg ons via
 

Chloor als schoonmaakmiddel

Chloor als schoonmaakmiddel | Maakt bleek nou ook écht goed schoon?

Veel mensen zijn dol op bleekmiddel, omdat ze het idee hebben dat je met bleekmiddel pas écht goed schoonmaakt. Maakt chloor inderdaad echt goed schoon? 

Ontsmetten versus schoonmaken

Chloor, of bleek, is een ontsmettingsmiddel en geen schoonmaakmiddel. Bleekmiddel doet fantastisch werk bij het doden van ziektekiemen. Het verwijdert hardnekkige vlekken. Maar bleek maakt viezigheid niet écht schoon. Om dat te doen, zul je moet schrobben en schoon spoelen. Voor veel huishoudelijke klusjes is bleek niet de juiste oplossing. 

Gevaren van bleekmiddel

Bij gebruik van bleekmiddel komen dampen vrij die je ziek kunnen maken. Contact met chloor op je huid is irriterend en kan zeer schadelijk zijn. Als je chloor mengt met andere schoonmaakmiddelen kan dit leiden tot giftige resultaten. Chloor kan ook schade toebrengen aan oppervlakken en kleur verwijderen. 

Het drinken van bleekmiddel is vanzelfsprekend erg gevaarlijk. Heeft je kind bleekmiddel gedronken geef het dan direct water te drinken en laat het niet braken. Ga zo snel mogelijk naar het ziekenhuis en neem de verpakking van het middel waaruit is gedronken mee. 

De geur

Chloor heeft een behoorlijk vieze geur. Zoals hierboven beschreven, zijn de dampen schadelijk voor de gezondheid. Daarnaast stinkt het ook nog eens. Als je het hebt gebruikt en je handen stinken naar chloor dan vind je hier een tip om de geur van chloor van je handen te verwijderen.

Samengevat

Samenvattend kun je stellen dat bleek een goed ontsmettingsmiddel en vlekkenverwijderaar is, maar niet een goed schoonmaakmiddel. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

6 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 05-08-2011
Hits: 65398
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
chloor schoonmaakmiddel, bleekmiddel, bleek, chloor, schoonmaken met bleek, schoonmaken met chloor, gevaar bleekmiddel