Volg ons via
 

Tomaat ingrediënten vervangen

Tomaat ingrediënten vervangen | Vervang tomatensap, tomatensaus of tomatenpuree door een ander tomaten product.

Als je een recept maakt waarvoor je tomatensap, tomatensaus of tomatenpuree nodig hebt en je hebt niet het juiste ingrediënt in huis dan kun je wel één van de andere tomatenproducten als substituut gebruiken. Je hoeft het recept dan maar een beetje aan te passen. Vaak kun je zelfs ook nog geld besparen door ingrediënten in recepten te vervangen door goedkopere. 

Tomatensap 

Als je een recept hebt waarin tomatensap nodig is en je hebt slechts tomatensaus of tomatenpuree in huis dan kun je dat gebruiken. Gebruik een half kopje tomatensaus en een half kopje water om 1 kopje tomatensap te krijgen. 

Of gebruik 3 eetlepels tomatenpuree en een kopje water voor 1 kop tomatensap. 

Tomatenpuree  

Als je een gerecht maakt waarin tomatenpuree nodig is, kun je tomatenpuree maken door een kopje tomatensaus te laten sudderen totdat deze met de helft is verminderd totdat het gelijk is aan een half kopje tomatenpuree. 

Tomatensaus  

Geen tomatensaus in huis? Geen nood. Als je wel tomatenpuree in huis hebt dan kun je van 3/4 kop tomatenpuree en 1 1/4 kopjes water tomatensaus maken. Dit zal gelijk zijn aan twee kopjes tomatensaus.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 08-08-2011
Hits: 18946
Categorie: 
Eten & Drinken, Koken voor beginners
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
tomaat vervangen, tomatensap, tomatensaus, tomatenpuree