Volg ons via
 
 

Hondenkwijl voorkomen en verwijderen van vlekken

Hondenkwijl | Lees alles over kwijlende honden, het voorkomen van kwijlen en het verwijderen van kwijl vlekken.

Waarom kwijlt een hond? 

Het kwijlen van een hond komt voort uit een reflex. Het zien van eten of opwinding in het algemeen kan het kwijlen veroorzaken. Ook kan er sprake zijn van een medisch probleem dat het kwijlen veroorzaakt. 

Sommige hondensoorten, zoals bijvoorbeeld de Sint Bernard en Engelse Bulldog, kwijlen meer dan andere door de manier waarop hun lippen zijn gevormd. 

Controleer de bek van de hond Als je hond plotseling meer kwijlt dan gebruikelijk, dan kan dat zijn omdat hij iets vreemds in zijn mond heeft. Stukjes plastic of hout kunnen het kwijlen veroorzaken. Als je iets in de bek van je hond vindt en het kan er niet gemakkelijk uit, ga dan naar de dierenarts. 

Droog de bek af 

Maak de bek van de hond regelmatig droog met een papieren handdoekje of een spons die je na gebruik grondig schoonmaakt. Ook honden die normaalgesproken niet veel kwijlen, kunnen erg nat worden als ze aan het rondrennen en spelen zijn. 

Het water loopt in de mond 

Bij het idee van eten kan je hond al hevig gaan kwijlen. Het water loopt de hond dus letterlijk in de mond. Om de vloer droog te houden, doe je er verstandig aan om plastic placemats onder de voerbak van je hond te plaatsen.

Kwijlt je hond ook vaak op de plek waar hij relaxt? Plaats dan op die plek op de bank of grond een absorberende doek, stuk vloerbedekking of tapijt. 

Homeopathie 

Een paar druppeltjes citroensap in de bek zouden het kwijlen moeten verminderen. Het citroensap droogt de mond en gaat het kwijlen tegen. 

Hondenkwijl verwijderen uit kleding 

Heeft je hond je ondergekwijld? Verder de kwijl met een vochtige doek. Als de kwijl al oud en ingedroogd is, behandel de vlek dan voor met een vlekkenmiddel en was het kledingstuk uit. 

Hondenkwijl verwijderen van vloeren en muren 

Neem een emmer met heet water en voeg daar een theelepel afwasmiddel en een theelepel ammoniak aan toe. Dep de vlek op de muur of vloer met een doek gedrenkt in het water en spoel na met schoon water. Laat het drogen. 

Hondenkwijl verwijderen van bekleding 

Als je hond de bank of autostoelen heeft ondergekwijlt dan verwijder je de vlekken door een half kopje wasmiddel op te lossen in een emmer warm water. Breng deze oplossing aan de op vlek waarbij je begint aan de rand van de vlek en naar binnen toe werkt. Spoel vervolgens het zeep uit de bekleding met schoon water. Droog de stof door te deppen en vervolgens te drogen met een haarföhn. 

Hondenkwijl verwijderen van de ramen 

Zorg dat je een spuitflacon gevuld met ½ water en ½ schoonmaakazijn bij de hand hebt. Als je hond op de ramen heeft gekwijld, spuit je de vlek in en veeg je het droog met een papieren doekje of een droog microvezeldoekje.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
s.harinck (Gast)
Geplaatst op 02-10-2013 om 17:02

Een hond die kwijlt kan 9 van de 10 x liggen aan nerveus gedrag, eetlust gedachte. het kwijlen kan zich vaak spontaan opdoen. eigenlijk is er niks aan te doen lekker laten doen. tip als je hond gaat kwijlen geef hem/zij een bot om te kluiven dit kan het nerveuze gedrag alsmede eetlust verminderen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 09-08-2011
Hits: 15698
Categorie: 
Vlekken, Schoonmaken & poetsen, Huisdieren, Dierendag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
hondenkwijl, kwijlende hond, kwijl verwijderen, kwijl vlek, kwijl, kwijlen voorkomen, kwijl op muur, kwijl op bank
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.