Volg ons via
 
 

Gezond eten bij een barbecue

Gezond eten barbecue | Enkele tips voor als je gaat barbecueën terwijl je aan het afvallen bent.

Als je probeert af te vallen om een gezond gewicht te bereiken dan ben je ongetwijfeld aangelopen tegen hét probleem van de zomer: de barbecue. De ene uitnodiging na de andere bereikt je brievenbus of mailbox. Een gezellige buurtbarbecue, een bedrijfsbarbecue, een housewarming feestje met... je raadt het al: barbecue. Om moedeloos van te worden als je graag wat kilo's kwijt wilt. 

Natuurlijk wil je al die uitnodigingen niet afslaan. En dat hoeft ook niet. Hieronder volgen enkele tips om tijdens de barbecue gezellig mee te eten en toch bewust met de calorieën om te gaan:

Neem iets mee

Neem je eigen gezond inbreng mee naar de barbecue. Maak een gezonde salade, neem wat fruit om een mooi opgemaakte schaal mee. Heel attent en je kunt er zelf ook gezond van snoepen.

Nee tegen alcohol

Vaak drink je onbewust veel tijdens een barbecue. Je doet er goed aan om de alcohol te laten staan, want dit is een dikmaker. Beter is het om water te drinken of een light frisdrank.

Kies je salade

Kies bewust voor de gezonde producten. Zeg dus nee tegen die heerlijke macaroni of aardappel salade. Deze salades zitten bomvol calorieën. Je kunt beter kiezen voor een gezonde, groene salade.

Kies je vlees

Kies voor mager vlees, zoals bijvoorbeeld kip of kalkoen, of vis. Dit zijn gezonde alternatieven. Laat de lekkere worstjes, hot dogs en ribbetjes liggen, want hierin zitten te veel calorieën. 

De sausjes

Blijf van de sausjes af. Wil je toch graag een sausje, kies dan voor een rode variant. 

Te veel eten

Het grootste risico van de barbecue als je aan het lijnen bent, is het overeten. Als er tijdens de barbecue ook andere activiteiten worden aangeboden, doe daar dan aan mee. De tijd die je daar aan besteed, ben je niet aan het eten. 

Geniet met mate

Ook als je wilt afvallen, mag je best genieten. Maar, zoals met zoveel dingen het geval is, geldt ook hier dat overdaad schaadt. Weet dus wanneer je moet stoppen. 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Irmgard Segerink (Gast)
Geplaatst op 23-05-2013 om 22:05

er staat dat je bij een barbecue light moet drinken of water. Maar is light wel zo gezond? Zit hier geen aspartaam in? Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 11-08-2011
Hits: 4332
Categorie: 
Eten & Drinken, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gezond eten barbecue, afvallen barbecueën, tips barbecue, bbq, afvallen, dieet, gezond gewicht
Gerelateerde artikelen