Volg ons via
 

Gezond eten bij een barbecue

Gezond eten barbecue | Enkele tips voor als je gaat barbecueën terwijl je aan het afvallen bent.

Als je probeert af te vallen om een gezond gewicht te bereiken dan ben je ongetwijfeld aangelopen tegen hét probleem van de zomer: de barbecue. De ene uitnodiging na de andere bereikt je brievenbus of mailbox. Een gezellige buurtbarbecue, een bedrijfsbarbecue, een housewarming feestje met... je raadt het al: barbecue. Om moedeloos van te worden als je graag wat kilo's kwijt wilt. 

Natuurlijk wil je al die uitnodigingen niet afslaan. En dat hoeft ook niet. Hieronder volgen enkele tips om tijdens de barbecue gezellig mee te eten en toch bewust met de calorieën om te gaan:

Neem iets mee

Neem je eigen gezond inbreng mee naar de barbecue. Maak een gezonde salade, neem wat fruit om een mooi opgemaakte schaal mee. Heel attent en je kunt er zelf ook gezond van snoepen.

Nee tegen alcohol

Vaak drink je onbewust veel tijdens een barbecue. Je doet er goed aan om de alcohol te laten staan, want dit is een dikmaker. Beter is het om water te drinken of een light frisdrank.

Kies je salade

Kies bewust voor de gezonde producten. Zeg dus nee tegen die heerlijke macaroni of aardappel salade. Deze salades zitten bomvol calorieën. Je kunt beter kiezen voor een gezonde, groene salade.

Kies je vlees

Kies voor mager vlees, zoals bijvoorbeeld kip of kalkoen, of vis. Dit zijn gezonde alternatieven. Laat de lekkere worstjes, hot dogs en ribbetjes liggen, want hierin zitten te veel calorieën. 

De sausjes

Blijf van de sausjes af. Wil je toch graag een sausje, kies dan voor een rode variant. 

Te veel eten

Het grootste risico van de barbecue als je aan het lijnen bent, is het overeten. Als er tijdens de barbecue ook andere activiteiten worden aangeboden, doe daar dan aan mee. De tijd die je daar aan besteed, ben je niet aan het eten. 

Geniet met mate

Ook als je wilt afvallen, mag je best genieten. Maar, zoals met zoveel dingen het geval is, geldt ook hier dat overdaad schaadt. Weet dus wanneer je moet stoppen. 

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 11-08-2011
Hits: 5115
Categorie: 
Eten & Drinken, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
gezond eten barbecue, afvallen barbecueën, tips barbecue, bbq, afvallen, dieet, gezond gewicht