Volg ons via
 

Keuken inrichten

Keuken inrichten | Enkele praktische tips om je keuken te herinrichten.

Ga je verhuizen of krijg je een nieuwe keuken? Dan is dit het ideale moment om eens kritisch te kijken hoe je de keuken praktisch gaat inrichten. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je keuken al is ingericht en dat je erachter bent gekomen dat het helemaal niet handig is! Je kunt er dan voor kiezen om de keuken te herinrichten. 

Enkele tips voor het inrichten van de keuken:

Zorg voor ruimte

Het klinkt zo logisch, maar het is best moeilijk: zorgen voor de ruimte om de dingen te doen die je moet doen. Ga eerst na hoe je de keuken gebruikt. Leg vervolgens de dingen die je meestal samen gebruikt bij elkaar in de buurt. Zorg ervoor dat je de keuken niet steeds hoeft te doorkruisen om dingen voor elkaar te maken. De snijplanken moeten dus in de buurt van de messenset en niet bij de glazen. Ingrediënten die je vaak gebruikt, zoals bijvoorbeeld zout, peper en bepaalde kruiden kun je het best in de buurt van je kookplaat zetten.

Logica

Zet de dingen in de buurt van de apparaten waar ze "bij horen". Een theedoek hang je in de buurt van de gootsteen en de glazen in de buurt van de koelkast. Pannen wil je liefst in de buurt van de kookplaat en koffiekopjes in de buurt van het koffiezetapparaat. In de buurt van de vuilnisbak leg je vuilniszakken. Denk dus logisch na over de juiste plek van de dingen.

Nog meer logica

Zet dingen die je veel gebruikt zoveel mogelijk binnen handbereik, dus tussen heup- en ooghoogte. Dat leuke servies dat je eens per jaar voor kerst voor de dag haalt, kan gerust opgeborgen worden op een minder handige plek.

Handige kasten

Vaak zijn keukenkastjes veel te diep met als gevolg dat je alleen het voorste gedeelte gebruikt. Benut de ruimte optimaal met behulp van handige toepassingen: schuifplanken, uitschuifbare vuilnisbak, draairekken en handig haken en rekken voor de binnenkant van deuren.

Details

Plaats de mooie dingen, zoals bijvoorbeeld het mooie tafellinnen of het mooie servies, in het zicht. Dit geeft de keuken een fijne sfeer. Let wel op dat je het op een plaats zet waar vet en viezigheid niet in de buurt komt.

Rommel

Je kent het wel. De kinderen komen thuis met briefje met niet te vergeten informatie, laten schooltassen slingeren en manlief gooit de sleutels enthousiast op het keukenblad bij thuiskomst. Allemaal rommel die niets met koken te maken heeft. Zorg ervoor dat er voor al deze "troep" een eigen opbergplek is zodat je er tijdens het koken geen last van hebt.

Meer praktische tips lezen? Hier lees je alles over het indelen van de keukenlades.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 08-09-2011
Hits: 8803
Categorie: 
Handig, De Keuken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
keuken inrichten, rommel, keuken, handig, praktisch, herinrichten keuken, tip, tips