Volg ons via
 
 

Tips voor een gelukkig konijn

Konijn | Tips voor een gelukkig en tevreden konijn.

Een huisdier heb je niet voor niets. Je wilt dat het dier gelukkig is en een goed leven heeft. Dat geldt ook voor je konijn. Met deze tips houd je je konijn tevreden: 

Als je konijn in een hok zit, is het belangrijk om hem regelmatig te laten bewegen. Dit kan in de tuin, als deze goed is afgeschermd, of binnen in huis.

Verschoon het hok regelmatig, minimaal eens per week. Gebruik een goed absorberende bodembedekker. Dit kan bijvoorbeeld zaagsel zijn. 

Ook konijnen houden van spelen. Je kunt eenvoudige speeltjes in het hok leggen zoals bijvoorbeeld lege wc rolletjes gevuld met hooi of een klein balletje.

Slaat je konijn vaak met zijn achterpoten op de grond? Dan is je konijn bang. Ga na wat de oorzaak is en probeer deze weg te nemen. 

Konijnen kunnen prima alleen leven. Kies je toch liever voor twee konijntjes bedenk dan goed van tevoren of je mannetjes of vrouwtjes wilt. 

Zet nooit twee mannetjes konijnen bij elkaar. Ze zullen net zo lang vechten tot één van beide dood is. 

Als je twee vrouwtjes konijnen bij elkaar zet, zullen ze over het algemeen harmonieus samenleven. Ze zullen elkaar echter ook regelmatig het hok uitvechten. 

Kies je voor een mannetje en vrouwtje dan is dit vaak een goede combinatie. Laat hem mannetje steriliseren als je geen nakomelingen wilt. Bijkomend voordeel is dat het mannetje na sterilisatie minder zal sproeien om zijn territorium af te bakenen. Bovendien helpt het prostaattumoren voorkomen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 20-09-2011
Hits: 3008
Categorie: 
Huisdieren, Dierendag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
konijn, tips konijn, konijn gelukkig, tevreden konijn