Volg ons via
 

HHP TV Aflevering 4 : Koken met olijfolie

Koken met olijfolie | HHP TV-aflevering over het koken met olijfolie, de voordelen van olijfolie en uitleg wanneer je welke olijfolie gebruikt.

Koken met olijfolie

Koken met olijfolie is in Nederland nog lang niet zo ingebakken als bijvoorbeeld in de mediterrane keuken. Je kunt olijfolie natuurlijk gebruiken in een sla dressing maar weinig mensen weten dat je er ook heel goed in kunt bakken en braden. 

Voordelen van olijfolie

Het grote voordeel van olijfolie is dat er veel onverzadigde vetten in zitten die goed zijn voor je gezondheid, in tegenstelling tot de dierlijke verzadigde vetten die vaak in boter zitten. Daarnaast kan je olijfolie tot een hogere temperatuur verhitten dan boter waardoor je vlees mooi dichtschroeit zodat de smaak behouden blijft.

Welke olijfolie?

Maar welke olijfolie gebruik je om te verhitten en welke olijfolie is lekker in een salade? Chefkok Jasper laat in deze HHP TV-aflevering zien hoe je op een makkelijke manier een lekkere maaltijd kan maken met olijfolie. 

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.

Olijfolie is een mooi, gezond product. En een bijkomend voordeel is dat het lekker is. Er zijn verschillende soorten olijfolie. 

Extra vierge olijfolie is ontzettend lekker en heeft veel smaak. Deze olijfolie gebruik je voor koude producten en bereidingen. De andere olijfolie heeft een extra filtering gehad, is lichter van kleur en heel geschikt om te bakken. Deze olijfolie en kan flink verhit worden. 

Olijfolie, de lichte variant, kun je bijvoorbeeld heel goed gebruiken om een biefstuk te bakken. Ben je bang dat het gaat spetteren? Het spetteren komt door het vocht in de biefstuk, dus dep het biefstukje even af met een keukenpapiertje. 

Olie kan goed heet worden dus het vlees schroeit snel dicht. Olijfolie heeft een lekkere neutrale smaak. Je proeft gewoon vlees. Na afloop kun je het vlees uit de pan nemen en met wat rode wijn in dezelfde pan een lekkere jus bereiden. 

Voor een salade dressing gebruik je extra vierge olijfolie. Neem wat azijn en een beetje mosterd (Dijon). Laat de zuurheid minder worden met behulp van wat suiker. Beetje peper erbij. Olijfolie extra vierge erdoor en dat gaat dan als dressing door de salade. Simpel, lekker en gezond. 

Waardeer je dit artikel? Help Huishoudplaza dan door hieronder op de Google +1 Button te klikken.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 20-09-2011
Hits: 8629
Categorie: 
Eten & Drinken, Huishoudplaza TV
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
koken met olijfolie, voordelen olijfolie, welke olijfolie, olijfolie, gezond, recept, biefstuk bakken, extra vierge olijfolie, salade dressing