Volg ons via
 

HHP TV Aflevering 5 - Behandeling van obesitas

Behandeling obesitas | HHP TV-aflevering over chirurgische behandelmethoden en gastric bypass tegen overgewicht.

Over gewicht - Behandeling van obesitas

Meer dan 800.000 mensen in Nederland hebben last van overgewicht. Bij overgewicht wordt een onderscheid gemaakt tussen obesitas, ernstig overgewicht en morbide obesitas, zeer ernstig overgewicht dat als levensbedreigend wordt gezien. 

Men spreekt van morbide obesitas wanneer iemand een BMI (Body Mass Index) van boven de 40 heeft. Er zijn veel manieren om dit overtollige gewicht kwijt te raken maar helaas niet altijd met het gewenste resultaat. Wanneer iemand alles heeft geprobeerd en ten einde raad is kan een chirurgische ingreep een laatste redmiddel zijn. 

In deze HHP TV aflevering legt chirurg Bart van Wagensveld uit wat deze verschillende chirurgische behandelmethoden zijn en spreken we met iemand die een gastric bypass heeft ondergaan.

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.

In deze aflevering

Obesitas is overgewicht. Morbide obesitas (bmi >40) is zeer ernstig overgewicht die ook levensbedreigend is. 

In de huidige maatschappij is het heel makkelijk om verkeerd te eten en steeds minder te bewegen. Dat maakt dat mensen steeds dikker worden. Als het patiënten niet lukt om zelf, met hulp, af te vallen dan komen de patiënten in aanmerking voor een operatie. 

De meest toegepaste operaties zijn de gastric banding, ofwel de maagband, en de gastric sleeve. Die beperken allebei de hoeveelheid voedsel die je kan eten. Bij de gastric bypass wordt eerst een nieuw, klein maagje gemaakt en vervolgens wordt een deel van de dunne darm omgeleid zodat ook de voedselopname minder is. Tot slot wordt het type operatie ook bepaald door de ziekte zoals suikerziekte of hoge bloeddruk waarbij bewezen is dat gastric bypass betere resultaten heeft op bijvoorbeeld verbetering of genezing van suikerziekte. 

Goede nazorg is van essentieel belang om te voorkomen dat patiënten terugvallen in hun oude eetpatroon, maar ook om patiënten te controleren na de operatie. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 28-09-2011
Hits: 3460
Categorie: 
Overig, Huishoudplaza TV
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
obesitas, overgewicht, behandeling obesitas, gastric bypass, chirurgische ingreep, afvallen, dieet