Volg ons via
 

HHP TV Aflevering 7 - Kindje op komst

Kindje op komst | HHP TV aflevering over de verwachtingen van aanstaande ouders.

Kindje op komst

Wanneer je zwanger bent van je eerste kind komt er veel op je af en heb je allemaal nieuwe indrukken en verwachtingen. Sommige vrouwen praten veel met hun partner en bij andere zijn juist ouders en vrienden van grote invloed. Daarnaast heb je als aanstaande ouders verschillende verwachtingen van het aanstaande ouderschap. Je bedenkt hoe je het kind op gaat voeden en of je daar juist veel van je eigen opvoeding bij gaat toepassen of dat je het over een hele andere boeg gaat gooien. Veel vrouwen verwachten dat ze hun gehele zwangerschap op een roze wolk zullen zitten terwijl andere vrouwen het toch wel als heel pittig ervaren.

In deze HHP TV aflevering spreken we met pedagoge Mirjam Oosterman over de verwachtingen van zwangere vrouwen en met drie zwangere vrouwen over hun verwachtingen van het aanstaande ouderschap.

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.

Eén van de grootste misvattingen over zwanger zijn en het krijgen van een kind is volgens psychologe en pedagoge Mirjam Oosterman dat het een roze wolk zou zijn. Dus dat het alleen maar fantastisch is. Dit maakt het voor mensen die negatieve ervaringen hebben heel erg moeilijk om dat aan te geven. Met als gevolg dat zij geïsoleerd kunnen raken met het idee dat zij de enige zijn die het ouderschap als zwaar of belastend ervaren. En juist in zo'n situatie komt het erop aan dat je op steun van je omgeving kunt rekenen. 

Wat belangrijk is voor aanstaande ouders is om veel zelfvertrouwen te hebben en het niet op te geven als het moeilijk wordt. Dat is vaak veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel ouders van tegenwoordig hebben nog maar weinig ervaring op het moment dat hun baby wordt geboren, terwijl die ervaring juist zo belangrijk is. Door het te doen krijg je veel meer zelfvertrouwen. Tips: oefen met andermans baby, lees erover, houd je er veel mee bezig en praat erover met je partner en andere mensen. Ouderschap is misschien wel de belangrijkste verantwoordelijkheid in je leven. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 29-09-2011
Hits: 3593
Categorie: 
Huishoudplaza TV, Zwangerschap en baby
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kindje op komst, zwanger, zwangerschap, in verwachting, aanstaande moeder, aanstaande ouders