Volg ons via
 

HHP TV Aflevering 9 - Dierenvoeding bewaren en vers houden

Dierenvoeding vers bewaren | TV-aflevering over het bewaren en vers houden van hondenvoer, kattenvoer en andere dierenvoeding.

Houd je dierenvoeding vers!

Bij het bewaren en vers houden van dierenvoeding komt meer kijken dan je denkt. Je koopt een grote zak voer zodat je hond er even tegenaan kan. Of je legt het kattenvoer half dicht in de koelkast tussen uw verse groenten en vlees. Maar sta je er wel bij stil dat ook dierenvoeding een houdbaarheidsdatum heeft? En dat dieren verse voeding veel lekkerder vinden, net zoals wij? En dat een grote verpakking helemaal niet zo handig is als dat je denkt. 

In deze HHP TV aflevering vertelt Marleen van Gaalen, paraveterinair-voedingsconsulent, hoe belangrijk het is dat je dierenvoeding goed opbergt en geeft zij tips om je dierenvoeding lekker en vers te houden!

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.

Goed voedsel is heel belangrijk voor dieren. Het is van invloed op het welzijn van de dieren, ze zijn levendig en vrolijk en het geeft ze energie. Dat is uiteindelijk waar je een huisdier voor hebt. 

Het is belangrijk om voedsel goed op te bergen zodat het z'n kwaliteit behoudt. Het blijft dan krokant en vers en de voedingsstoffen verzwakken niet. 

Doe het voer in een voedselcontainer die je goed af kunt sluiten. Nat voer kun je tot 48 uur na opening bewaren mits je het koel en goed afgesloten bewaart. Droog voer kun je tot 6 weken na opening bewaren mits je het licht- en luchtdicht bewaart. 

Ook bij knaagdieren is het van belang dat het voer licht- en luchtdicht bewaard wordt. Staat het voedsel bij het buitenhok van het konijn dan heeft het weer ook invloed erop en dan gaat het schimmelen. Bij cavia's is het vooral van belang dat de vitamine C goed behouden blijft en bij hamsters geldt dat voor vitamine E. Dat kan alleen als het voer goed bewaard wordt. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 04-10-2011
Hits: 12503
Categorie: 
Huisdieren, Dierendag, Huishoudplaza TV
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
dierenvoeding, vers houden, bewaren, kattenvoer, hondenvoer, verse voeding, houdbaarheid