Volg ons via
 

Iedereen helpt mee

Enkele tips om alle gezinsleden hun steentje te laten bijdragen in het huishouden

Wat tegenwoordig steeds vaker voorkomt: ik ben getrouwd met een gescheiden man, die al kinderen had uit een eerder huwelijk. Het is dan moeilijk om het opruimgedrag aan te passen van een al lopend huishouden. Toen ik hier in huis kwam wonen heb ik een paar acties ondernomen:

- voor iedere kamer een prullenbak gekocht. Duidelijk afgesproken dat troep hierin hoort en nergens anders!

- in de douchecabine een wisser opgehangen: na het douchen haalt iedereen de wisser over de glazen deur: dit voorkomt kalkaanslag.

- in de woonkamer een aparte la voor het speelgoed, dit ook laten opruimen door de kinderen zelf na het spelen: "Je mag met iets nieuws spelen, als het oude opgeruimd is".

- een wasmand in de kamer van de kinderen: daar hoort de vuile was en niet op de vloer.

- handen wassen na elk toiletbezoek en voor het eten. Heb ik ze echt aan moeten leren en het scheelt heel wat vlekken, om nog maar te zwijgen van ziektekiemen etc.

- grote afsluitbare bakken voor het speelgoed op de slaapkamer. Aan het eind van ieder bezoek gaat het speelgoed daarin en wordt het netjes stofvrij bewaard.

- in een kast de onderste 2 planken ingeruimd voor spelletjes en knutselspullen. Alles ligt nu bij elkaar, ze weten het direct te vinden en kunnen het dus ook zelf opruimen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-02-2006
Hits: 9040
Categorie: 
Handig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
prullenbak, wisser, speelgoed, opruimen, stofvrij