Volg ons via
 

Olijfolie om te bakken

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Extra vierge of vergine olijfolie is ongeschikt om in te bakken. Het bevat gezonde componenten die verloren gaan bij sterke verhitting of zelfs verbranden. En het is ook nog eens zonde van het kenmerkende, aangename aroma, dat vervliegt tijdens het bakken.

Olijfolie zonder de toevoeging extra vierge is geraffineerd en kan wel hoge temperaturen aan.

Gebruik extra vierge liefst onverhit, dus op sla, vleeswaren, vis, gekookte aardappelen (lekker!) en pasta.

Bron: De Volkskrant

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 28-02-2006
Hits: 2831
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig