Volg ons via
 
 

Vieze, zure lucht in kleding

zure lucht kleding | over de oorzaak en oplossen van stinkende kleren en vieze, zure luchtjes.

Wie heeft er wel eens last van het volgende:

Mijn dochter en ik hebben een hele tijd last gehad van een zure lucht in kleding. Zelfs na veelvuldig wassen ging die lucht er niet uit. Sterker nog, die nam alleen maar toe wat we ook deden. Tot onze schaamte ging ook het lichaam ernaar ruiken, zelfs zodanig dat ik er 's nachts moeilijk door in slaap kwam. Ook na het douchen. Nu hebben we daardoor ontdekt waaraan dat ligt en ik zou graag willen we weten of er nog meer mensen zijn die deze ervaring hebben. Hopelijk helpen we mensen met deze informatie.

Het is namelijk zo: Het vele gebruik van zachte, PH neutrale douchecrèmes en deodorants zijn de oorzaak van deze zure lucht. Met name DOVE is een grote veroorzaker. Gebruik, desnoods alleen in de huidplooien (onder de borsten en onder de armen) gewone, ouderwetse zeep en het probleem is opgelost. Let wel, het duurt enige wasbeurten voordat de lucht ook uit de kleding verdwenen is. Met name de synthetische kleding heeft lang nodig. Zelf gebruik ik oerzeep op olijfolie basis, die is goed voor de huid. Gebruik tegen het uitdrogen van de huid een goede olie zoals jojoba olie van de reformzaak of goedkopere, zuivere amandel olie van de toko. Ik heb DOVE via hun website om een reactie gevraagd, maar ze hebben tot op heden niet gereageerd. Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties.

Groetjes,Mary

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
7 reactie(s)
S-je
Geplaatst op 17-08-2016 om 18:47

Als kledingstukken nog niet helemaal goed droog zijn voordat je ze opvouwt en in de kast legt (of hangt) dan kunnen ze zuur gaan ruiken door vocht wat niet goed weg kan en dan kunnen ook kledingstukken die al in de kast lagen/hingen diezelfde zure lucht krijgen.

Kan zoiets gebeurd zijn?

De truc om die zure lucht er goed uit te krijgen is: wassen op 60 graden. Maar let op: dat kan niet zomaar voor alle soorten stoffen.

Peter (Gast)
Geplaatst op 16-08-2016 om 18:44

Ik heb sinds kort ook last van zure lucht in kledingstukken. Daarvoor nooit last gehad. Ik heb nagedacht over wat er anders is dan ervoor: Ander wasmiddel? Ander soort kleding? Andere wasmachine / droger? Andere deo / aftershave / etc.? Maar alles is nog precies hetzelfde. Ik heb de wasmachine en droger nu van top tot teen gereinigd, toch krijg ik weer die zure lucht. De getroffen kleding is verschillend wat merk en type betreft. Hoewel na een wasbeurt niet alle kledingstukken en niet elk deel stinkt. En ook niet bepaalde gedeeltes zoals oksels. Volkomen willekeurig. Ik heb vele T-shirts met grote dieren erop, die apart gewassen moeten worden om de kwaliteit te behouden. Nu zijn ook daarvan een paar getroffen. Ze stinken. Soms één mouw, soms de body, soms hier en daar wat plekjes. Daarom vermoed ik dat het aan de wasmachine of wasmiddelen ligt. Maar waarom het een wel en het andere niet? En waarom slechts gedeeltes en niet volledige kledingstukken. Heel raar.
Aanvankelijk dacht ik dat ik als man niet kan wassen, maar zo te lezen ben ik niet de enige.

francien (Gast)
Geplaatst op 24-01-2016 om 18:15

 Even een opmerking over een zure lucht in kleding als mijn dochter in het weekend een avondje gaat stappen en ze zit gezellig aan een wijntje. en de volgende dag spuit ze deo of parfum dan ruikt ze zuur! dat mixt kennelijk! ook de kleding en der lijf ruikt zuur en als ze geen alcohol drinkt heeft ze dit niet.

Heleen (Gast)
Geplaatst op 21-02-2013 om 16:16

Als de wasmachine stinkt dan komt dat door de restjes wasmiddelen in de trommel. Laat de machine dan eens draaien op een hogere temperatuur met een scheut huishoud azijn, dan wordt de trommel en de verwarmings elementen ook eens schoon en dat is ook nog eens beter voor je machine, en de geur blijft veel langer weg . als je tenminste de was niet dagenlang er naat in laat zitten, tip gebruik de wekker op je mobieltje die hebben de meeste mensen bij zich. vergeet je de wasmachine misschien niet om de was te drogen.

leny (Gast)
Geplaatst op 21-02-2013 om 16:05

\ik heb vorig jaar ook last gehad van zure geuren in enkele kledingstukken , in mijn was zat wel eens 'n paar uur te lang in de machine maar geen dagen, tenslotte ben ik meer waspoeder gaan gebruiken en heb de wasverzachter eruit gelaten, sindsdien heb ik geen muffe en zure geuren meer in de kleding. ook in  de kast heb ik een fijnere geur alleen voor synthetische stoffen   gebruik ik nog wasverzachter omdat die anders aan je lijf kleven.

Ivy (Gast)
Geplaatst op 17-01-2013 om 12:22

Ik kan niet zeggen dat mijn was zuur ruikt maar ik " vergeet" nog wel eens om het direct op te hangen na het wassen. Als je natte was 2 dagen in de machine laat zitten, ( want dat gebeurt dan he, ik vergeet het compleet want ik ben net echt druk.) dan stinkt me dat een partij. En de lucht gaat niet zomaar uit je machine. Navraag bij mijn moeder leverde " gooi d'r maor een fles pure wodka in dan is de lucht zo weg..." Tsja.. een wodka-fan ben ik niet mara om nou zo'n fles is de wasmachine te gooien lijkt me niet wat. 

Wat blijkt... een flinke schep soda in de machine op de stinkende was en klaar is klara! Kost weinig en de stinkende was ruikt weer heerlijk neutraal en de machine is helemaal klaar voor de volgende wasbeurt. 

Misschien een idee om eens te proberen zonder dat je je Dove aan de kant hoeft te doen. Een schepje soda bij de was in..

Lisanne (Gast)
Geplaatst op 23-10-2012 om 08:26

Hallo,


Ik had onlangs ook last van zuur ruikende kleding. Met name een katoenen sweater stonk erg. In mijn geval kwam het doordat ik deze sweater bij een wolwasje ingedaan had, omdat de sweater nog over was dacht ik 'waarom niet'. Maar blijkbaar gaat katoen dus zuur ruiken als je het met wolwasmiddeeel wast!!! De wollen dingen uit datzelfde wasje stonken ook, maar daasrbij ging de geur eruit door de kleding te luchten. Bij de sweater pas na twee keer wasipsen met een normaal bonte was

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 28-10-2011
Hits: 27355
Categorie: 
Luchtjes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Zure lucht kleding, kleren stinken, wassen, ph neutraal, douchecrème, zeep, deodorant