Volg ons via
 

De kerstboom veilig voor huisdieren

Kerstboom en huisdier | Enkele tips voor een veilige kerstboom als je een hond of kat in huis hebt.

Je kerstboom wil je natuurlijk leuk versieren. Als je huisdieren hebt, is het wel belangrijk om ook rekening met de dieren te houden. De kerstboom moet immers wel veilig zijn. Enkele tips voor een kerstboom die "huisdier-proof" is:

  • Bedek de onderkant van de kerstboom om te voorkomen dat je huisdier er water uit drinkt.
  • Zorg dat je hondensnoepjes of kattenbrokjes waar je huisdier dol op is bij de hand hebt. Zo kun je het dier eenvoudig afleiden als het te dicht in de buurt van de kerstboom komt. Naalden van de kerstboom kunnen gemakkelijk vast komen te zitten in de keel van het huisdier waardoor het slikken moeilijk wordt.
  • Plaats versieringen die mistletoe, poinsettias (kerstrozen) en hulst bevatten alleen in hoge delen van de boom waar je huisdier niet bij kan. De bladeren en bessen zijn kunnen de hartslag en bloeddruk van het huisdier laten dalen als ze ervan eten.
  • Verwijder de touwtjes en linten van geschenken die onder de boom liggen. Je huisdier kan dit aanzien voor speeltjes en kan er eenvoudig in stikken.
  • Pas op met chocolade in de boom. Chocola is giftig voor honden. Geen chocolade kerstkransjes in de boom dus als de hond erbij kan.
  • Tape de elektrische snoeren van de kerstboomlampjes aan de muur zodat je huisdier er niet op kan kauwen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 14-12-2011
Hits: 4972
Categorie: 
Veiligheid, Feestdagen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kerstboom, huisdier, hond, kat, konijn, veilig