Volg ons via
 

Kinderkamer opruimen, organiseren en schoonmaken

Kinderkamer opruimen, organiseren en schoonmaken | Stappenplan voor een nette slaapkamer van je kind.

Is de slaapkamer van jou kind ook zo’n troep? Tijd om die rotzooi aan te pakken. Hieronder staat een stappenplan voor een opgeruimde, georganiseerde en schone kinderkamer.

Maak een schema

Plan een specifieke datum en tijd voor het schoonmaken van de kamer. Je dochter of zoon moet die dag, als hij of zij oud genoeg is, meehelpen.

Dumpen of weggeven

Houd een grote doos bij de hand voor dingen  die je wilt weggeven aan een bekende of een goed doel of wilt verkopen.

Neem verder een grote plastic vuilniszak - misschien twee of drie - voor alles wat je weg gaat gooien. Je zoon of dochter kan hier helpen. Leg uit dat dingen die voor hen niet nuttig meer zijn misschien nog wel van nut zijn voor een ander kind. De vrijgekomen ruimte kan bovendien gebruikt worden voor andere dingen die voor hen wel nuttig zijn.

Kledingkast

De kleding kast is meestal een goede plek om te beginnen met opruimen. Neem alles uit de kast totdat deze helemaal leeg is. Doe alleen de kleding terug in de kast die nog gedragen kan worden. Weet je niet zeker of een kleding stuk nog past, probeer het dan direct en beslis of je het houdt of wegdoet.

Kleding die weg kan, sorteer je. De doos voor weggeven of de vuilniszak.

Schoenen

Als je kind zijn of haar schoenen of de kamer bewaart, dan kan een schoenenrek de kinderschoenen georganiseerd houden. Plaats het rek ergens waar het gemakkelijk toegankelijk is.Laat je kind zien hoe de schoenen georganiseerd worden.

Knuffels, speelgoed en spelletjes

Hang planken op in de kinderkamer om het speelgoed op te zetten.  Je kind kan het zelf makkelijk pakken. Zorg wel dat de planken niet te hoog hangen zodat je kind er eenvoudig bij kan. Planken zijn vaak handiger dan opbergboxen, omdat het speelgoed in boxen nogal eens verpletterd wordt.

Papier, pennen en potloden

Sommige papieren wil je kind bewaren, bijvoorbeeld mooie tekeningen of foto’s, brieven van vrienden, etcetera. Archiveer deze in een archiveerdoos met hangmappen. Het is mooi opgeruimd en handig terug te vinden.

Gebruik voor pennen, potloden en stiften ook een afgesloten opbergdoosje met compartimenten om e.e.a. te sorteren.

Verantwoordelijkheid

Geef je kind op jonge leeftijd al de verantwoordelijkheid voor het opruimen van de kamer, voor zover passend bij de leeftijd. Leer je kind hoe het de kamer moet opruimen en schoonmaken volgens een vaste routine.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

4 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 09-01-2012
Hits: 8337
Categorie: 
Opbergen, Het voorjaar
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kinderkamer opruimen, kinderkamer, slaapkamer kind, schoonmaken, organiseren