Volg ons via
 

Stoppen met nagelbijten

Stoppen met nagelbijten | Tips om te stoppen met bijten op nagels en nagelriemen.

Ben je nagelbijter? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen bijten hun nagels om verschillende redenen,  zoals stress of verveling. Sommige mensen knippen niet hun nagels, maar bijten ze liever kort. Sommige knagen zelfs knagen aan dode huidcellen rond hun nagelriemen.

Waarom stoppen?

Het is heel belangrijk om te stoppen met nagelbijten en knagen aan nagelriemen. Niet alleen zien afgekloofde nagels er onverzorgd uit, maar ze kunnen ook een negatieve invloed hebben op de indruk die een potentiële werkgever of opdrachtgever van je krijgt! Nagelbijten kan ook leiden tot schadelijke infecties. Ben je overtuigd dat je wilt stoppen met het bijten op je nagels? Dan vind je hieronder een stappenplan.

Tips en trucs om te stoppen

 • Besluit dat je stopt. Geen tactiek of strategie zal je helpen als je niet het besluit neemt om te stoppen en je eraan vasthoudt.
 • Kies een dag om te stoppen. Omcirkel die dag rood in je agenda.
 • De dag voor je StopDag geniet je van een professionele manicure. Als je je dat niet kan veroorloven,  doe het dan zelf. Ga als volgt te werk:

  Verwijder eventuele nagellak met acetonvrije nagellakremover.

  Duw nagelriemen terug, niet snijden!

  Gebruik een bodyscrub vermengd met badgel voor een handscrub. Masseer het mengsel in de huid, waarbij aandacht voor het gebied direct rond het nagelbed.

  Spoel na met ruim lauw water

  Wrijf de vochtige handen en nagelriemen in met een dikke bodylotion of handcrème. Veeg het overtollige wel met een zachte handdoek.

  Nadat de crème is opgenomen en je handen helemaal droog zijn, vijl je met een zachte vijl voorzichtig de nagels in de gewenste vorm.

  Breng een bleke polish aan als je dat wilt.
 • De eerste paar dagen na de StopDag zal het moeilijk zijn om je handen weg te houden bij je mond. Je moet jezelf er steeds aan herinneren dat je niet langer je nagels bijt. Zeg het desnoods regelmatig hardop tegen jezelf. Het zal snel je "tweede natuur" worden.
 • Houd een kleine tube hydraterende crème en een zachte nagelvijl in je tas of bureau, en een aparte set in je auto en thuis. Gebruik de crème meerdere malen per dag om je huid zacht te houden en nagelriemen glad (zodat je niet gaat knagen). Gebruik de nagelvijl om oneffenheden direct glad te strijken om te voorkomen dat je ze weg gaat kauwen.
 • Maak een lijst van alle redenen om te stoppen met nagelbijten. Wees zo specifiek mogelijk.
 • Gebruik een visuele stimulans. Knip bijvoorbeeld een foto uit een tijdschrift van een paar mooie handen zoals jij die ook graag wilt hebben.
 • Werk met een beloningssysteem. Is er iets dat je heel graag wilt aanschaffen, maar waar je steeds over twijfelt? Verbind de aanschaf dan aan je succes. 30 Dagen niet bijten en je mag van jezelf die dure gezichtscrème kopen of die heerlijke lipgloss die eigenlijk veel te duur is.
 • Vraag om hulp! Wees niet bang om een beroep te doen op je familie en goede vrienden of collega’s in jepoging om gezonde nagels te bereiken. Vertel hen wat je doet en de datum waarop je van plan bent te stoppen, en vraag ze om je te attenderen als je knabbelt.
 • Als het echt niet lukt dan kun je je altijd nog wenden tot vies smakende producten die je op je vingers kunt smeren. Deze producten zijn te koop bij de drogist.

Succes met het stoppen met nagelbijten!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 15-01-2012
Hits: 4681
Categorie: 
Overig, Goede voornemens
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
stoppen met nagelbijten, nagelbijten stoppen, nagels, mooie nagels, verzorgde nagels, nagels bijten, stop nagelbijten