Volg ons via
 

Kattenharen handig en snel van stoffen verwijderen

Kattenharen verwijderen | Tip voor het verwijderen van haar van katten op kleding

Haren...haren...haren...Ken je dit?

Je hebt een poes, een super lief beest maar alleen die kattenharen!! Overal kom je ze tegen en dan vooral daar waar je ze goed ziet en juist daar waar je ze niet wilt hebben. Op de bank, op je kleding, etc...

Vroeger hebben we thuis ook altijd een poes gehad, maar als kind zijnde ben je helemaal niet met die haren bezig, je ziet ze niet eens. Poes moet je aaien, poes is lief en dat is het!! Maar wanneer je je eigen stekkie hebt en je net op het punt staat om naar een afspraak te gaan dan is het donders vervelend wanneer je er dan achterkomt dat je jas, broek of truitje onder de haren van je lieve beestje zit... Alsof je poes altijd met je meegaat...

De afgelopen 10 maanden heb ik op de 2 poezen van mijn zus gepast (een lang harige kater en een kort harige poes) en heb dus genoeg tijd gehad om uit te vinden wat werkt. Hoe krijg ik die haren weg??!!??

Stofzuiger

Mits je een goede hebt, werkt deze wel, maar er blijven toch nog veel haren achter. Vooral de donshaartjes die zich bijna onzichtbaar door de stof geweven hebben. Je moet ook goed oppassen dat je je stof niet beschadigt, voorzichtig dus!

Zo’n plakroller (afwasbaar)

Werkt wel aardig, maar dan vooral op kleding waarop "een paar haartjes" zitten. Voor een snelle kleine "schoonmaak-beurt" dus. Nadeel voor grotere oppervlakken is dat je de roller steeds schoon moet maken. En op moet passen dat de haren niet in de afvoer verdwijnen in verband met verstoppingen. En het wordt nog steeds niet echt goed schoon. Wat goed helpt om de plakkracht van de roller te optimaliseren is afspoelen met warm/heet water. Maar je rolt je een ongeluk...

Plakrollers waarbij ze gebruik hebben gemaakt van een soort plakstrips die je na gebruik eraf kunt scheuren en weg kunt gooien waren echt heel onhandig en niet handzaam. En dus ook duur voor het resultaat dat ze niet leverden...

Wat dan wel?

Een natte hand!! Op een dag ontdekte ik dat door mijn hand even onder de kraan nat te maken en dan vervolgens over de stof te wrijven (in één richting) ik alle haren handig en snel kon verwijderen!! Alle haren verzamelen zich tot "een rolletje" en die kun je dan handmatig of nog even met de stofzuiger verwijderen.

Om niet iedere keer naar de kraan te hoeven lopen (lui,lui,lui; of beter gezegd ik ben gewoon efficiënt) maakte ik een keukendoekje nat en zo kon ik iedere keer mijn handen bevochtigen.

Bij kleding is het handig wanneer je ze aan hebt. Kun je moeilijk bij je rug? Vraag dan lief aan je man of vrouw of hij/zij je even wil helpen. Heb je meteen mooi een gratis rugmassage!!

Ik zou zeggen probeer het zelf eens uit. Stofzuig eerst eens, denk je dat het schoon is... ga er dan nog eens met je natte hand erover en je zult verbaasd staan hoeveel haren er nog vanaf komen. Dus eerst de natte hand methode dan eventueel nog een snelle stofzuiger erover en klaar!!

Heel veel liefs aan alle poezen en katers!! Groetjes, Linde...

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

6 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 08-01-2007
Hits: 52968
Categorie: 
Huisdieren, Dierendag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kattenharen, kattenharen verwijderen, kattenhaar op kleding, haar kat, poes, haren