Volg ons via
 
 

Een illegale voortuin

Het openbaar groen is soms ook een beetje jouw tuin. Soms goed onderhouden, soms achterstand. Dan help je toch een handje mee?

Eigenlijk beschouw ik het uitzicht vanuit mijn voorraam stiekem ook een beetje als mijn tuin. Het is aan de overkant van de straat. Gewoon openbaar groen en water, maar ik kan het niet uitstaan als het er niet uitziet. Verwilderd en vol met brandnetel. Overwoekerd met opschietende struiken. Volgegroeid met hoog onkruid.

Niet dat ik klaag bij de gemeente. Want als het dan toch maar incidenteel wordt onderhouden, kan ik er mooi mijn gang gaan. Afgelopen herfst heb ik in de grasrand bijvoorbeeld stiekem vergeet-mij-nietjes gezaaid voor volgend jaar. Ik had zomaar een paar zakjes zaad gekregen van een politieke partij. Aan de overkant van de straat heb ik zorgvuldig wat plekjes uitgezocht om ze om te kieperen. De onschuld zelve. Wel op een plek die ik kan zien vanuit mijn raam natuurlijk. Wie doet me wat?

Soms ook loop ik met de snoeischaar naar de overkant. Dan heeft een struik plotseling besloten precies te gaan groeien tussen mijn raam en mijn uitzicht. Langs de waterkant. Dat kan natuurlijk niet. Daar maak ik korte metten mee. Ik neem meteen flink wat van die hoge rietpluimen mee. Een paar is leuk, maar die dingen die groeien als kool en tot ver het water in. Ik wil wel water zien glinsteren tussen die pluimen door. Daar heb ik het met mijn buren trouwens wel eerst even over gehad. Die vonden het prima.

In de herfst vonden ze bij de gemeente ineens dat ik gelijk had, denk ik. Er kwam een boot. Een soort varende maaimachine met een ernstige meneer aan het roer. De machine hapte alle rietpluimen van de oever. Ik heb er geboeid naar staan kijken. En wat een licht en ruimte ineens! En toen hadden ze blijkbaar ineens de smaak te pakken. Ook alle struiken langs het water moesten eraan geloven. Ze werden teruggesnoeid tot op het bot. Het gras werd nog eens extra gemaaid.

En plotseling was mijn illegale tuin kaal. 

Ik was er blij mee, want ik kon zo weer volop genieten van het water. 
Tot deze week….
Want alles is wit en romantisch, behalve mijn uitzicht. 
Dat ziet er een stuk nuchterder uit…Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Afbeeldingen
  • Winters uitzicht in 2012.jpg
  • Winters uitzicht.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
Joke
Geplaatst op 08-02-2012 om 12:59

Ja... dat doet het zeker. Alleen nà de winter. Het is nu alleen een beetje jammer van het mooie plaatje. Dat is alles... 

Maar je hebt helemaal gelijk hoor.

Anja1966
Geplaatst op 08-02-2012 om 12:55

Groeit wel weer aan joh! (Zei de tuinbarbaar...;-)  )

Maria1000
Geplaatst op 05-02-2012 om 21:44

Ahhh. Wel jammer! 

Jacqueline
Geplaatst op 05-02-2012 om 19:56

Jammer hoor! Ik vond het eerst ook mooier.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-02-2012
Hits: 3171
Categorie: 
Tuinieren, Tuinieren met Joke
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
uitzicht, snoeien, maaien, water, riet, voortuin, winter, zomer
Gerelateerde artikelen