Volg ons via
 

Schimmel verwijderen van hout

Schimmel verwijderen van hout | Tip voor het schoonmaken van beschimmelde houten oppervlakken.

Het is belangrijk om schimmel goed te verwijderen als je er last van hebt in huis. Schimmel kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Veel middeltjes om schimmel te verwijderen zijn ook slecht voor je gezondheid. Probeer het daarom eerst met een huis- tuin en keukenmiddeltje zoals hieronder beschreven.

Als je schimmel wilt verwijderen van hout, bijvoorbeeld een houten vloer of houten kast, ga je als volgt te werk:

Maak een mengsel van ¼ kopje zuiveringszout en 1 kopje vers geperst citroensap en doe dit in een spuitfles. Sluit de fles goed en schud deze om de inhoud goed te mengen. Neem een spons en maak deze goed schoon met water. Spuit het mengsel van zuiveringszout en citroensap op de spons totdat deze verzadigd is. Spuit vervolgens het mengsel op het beschimmelde hout. Direct contact tussen het citroensap en de schimmel zorgt ervoor dat je de schimmel eenvoudiger kunt verwijderen. Schrob daarna de schimmel met krachtige bewegingen uit het hout met de spons. Ga door tot alle schimmel verwijderd is.

Na afloop van het schrobben doe je 1 eetlepel olijfolie op een schone, droge doek. Masseer de olijfolie in het hout met de doek, zodat het hout niet uitdroogt van het schrobben. Olijfolie helpt bij het herstellen van de natuurlijke glans en het vochtgehalte van het hout.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

6 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 10-03-2012
Hits: 86223
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Schimmel verwijderen van hout, schimmel, tip, schoonmaken, hout, houten, beschimmeld, houten vloer, houten kast, schimmel in hout, schimmel in huis