Volg ons via
 
 

Schimmel verwijderen van hout

Schimmel verwijderen van hout | Tip voor het schoonmaken van beschimmelde houten oppervlakken.

Het is belangrijk om schimmel goed te verwijderen als je er last van hebt in huis. Schimmel kan namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Veel middeltjes om schimmel te verwijderen zijn ook slecht voor je gezondheid. Probeer het daarom eerst met een huis- tuin en keukenmiddeltje zoals hieronder beschreven.

Als je schimmel wilt verwijderen van hout, bijvoorbeeld een houten vloer of houten kast, ga je als volgt te werk:

Maak een mengsel van ¼ kopje zuiveringszout en 1 kopje vers geperst citroensap en doe dit in een spuitfles. Sluit de fles goed en schud deze om de inhoud goed te mengen. Neem een spons en maak deze goed schoon met water. Spuit het mengsel van zuiveringszout en citroensap op de spons totdat deze verzadigd is. Spuit vervolgens het mengsel op het beschimmelde hout. Direct contact tussen het citroensap en de schimmel zorgt ervoor dat je de schimmel eenvoudiger kunt verwijderen. Schrob daarna de schimmel met krachtige bewegingen uit het hout met de spons. Ga door tot alle schimmel verwijderd is.

Na afloop van het schrobben doe je 1 eetlepel olijfolie op een schone, droge doek. Masseer de olijfolie in het hout met de doek, zodat het hout niet uitdroogt van het schrobben. Olijfolie helpt bij het herstellen van de natuurlijke glans en het vochtgehalte van het hout.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
3 reactie(s)
thouraya (Gast)
Geplaatst op 21-06-2017 om 01:01

Hallo,


Bij mij gaat het over schimmel in de commode en nachtkastje, van een slaapkamer, aan de binnenkant en de achterzijde ervan, hoe kan ik die geur en schimmel wegkrijgen, please want het is niet te weerstaan. 

Sandra (Gast)
Geplaatst op 18-05-2017 om 10:55

Hallo, bij mij gaat het om de binnen kant van een boot. Maar dat is gelakt hout, kan dat ook met dit mengsel??? Of tast het de lak aan??

Maertens André (Gast)
Geplaatst op 31-10-2014 om 09:36

Tip gelezen over verwijderen van schimmel op hout. Bij mij gaat het om schimmel diep in de nerven van een antieke eiken deux-corps kast. Mag ik daar werkelijk op poetsen met citroensap en zuiveringszout?

Ik weet ook niet hoe die schimmel daar op komt. De kast staat in de bureau, goed verwarmd, absoluut geen vochtige muren, en de deur naar de living altijd open. Een bewoond huis met veel heen en weer geloop.

Wie heeft nog tips?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 10-03-2012
Hits: 60798
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Schimmel verwijderen van hout, schimmel, tip, schoonmaken, hout, houten, beschimmeld, houten vloer, houten kast, schimmel in hout, schimmel in huis