Volg ons via
 
 

Pasen en geld besparen

Pasen en geld besparen | Tip voor goedkope en gezellige Paasdagen.

Pasen staat voor de deur en de laatste jaren kun je rustig spreken van Paasgekte. Mensen geven steeds meer geld uit aan dit feest, dat enkele jaren geleden meer weg had van een “gewoon lekker lang weekend”. Vroeger kocht je een paasstol en wat paaseitjes en dat was het dan wel weer. Tegenwoordig liggen de winkels vol met lekkere producten en versiersels om je woonkamer op te vrolijken. Erg gezellig allemaal, maar het kost wel wat. Daarom hebben we hieronder wat tips op een rij gezet om geld te besparen rondom Pasen.

  • Doe meer zelf! Alles wat je in de winkel kant en klaar koopt, is per definitie te duur. Dus kook en beschilder zelf eieren en knutsel leuke paasversieringen in elkaar.
  • Doe op tijd je boodschappen, lees: haal tijdig aanbiedingen in huis. Op het laatst liggen alleen de duurdere spullen er nog.
  • Je kunt ook gewoon lekkere dingen maken zonder al te veel dure spullen. Verzamel door het jaar heen lekkere recepten die bij Pasen passen. Houdbare dingen kun je van te voren kopen, evt in de aanbieding. Ook door je inkopen verspreid te doen, drukt het minder op het paasweekbudget.
  • Als je in plaats van de dure paaseitjes (kijk eens s wat het per kilo kost), lekkere chocoladerepen koopt, ben je ook veel goedkoper uit.
  • Voor de kinderen ligt er vlak voor Pasen in diverse winkels knutselspul om gratis mee te nemen. Kijk maar eens bij de Lidl, Ah ed. En anders kun je ook leuke dingen knutselen met de kinderen door gebruik te maken van bijvoorbeeld gratis foldertjes, brooddeeg e.d. Neem ook eens een kijkje bij ons peuterthema Pasen voor tips.
  • Bepaalde dingen, die houdbaar zijn en blijven, koop je het best vlak na pasen dit jaar,  alvast voor volgend jaar. Denk aan paasservetten, houten paasfiguurtjes voor in de paastakken enz.
  • Bedenk dat elke nationale feestdag niet meteen betekent dat de kinderen ook een kadootje moet krijgen. We zagen die trend opkomen met kerst en tegenwoordig begint het ook met Pasen. Overleg daarom van te voren met je kinderen wat "kadomomenten" in het jaar zijn.

Heb jij nog leuke, creatieve en goedkope ideeën voor Pasen? Plaats je reactie onder dit artikel.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-04-2012
Hits: 3551
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen, Pasen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Pasen en geld besparen, Pasen, tip, goedkoop, paasversiering, paasei, boodschappen pasen