Volg ons via
 

Bloemen langer mooi houden

Bloemen langer mooi houden | Tips om een boeket langer vers te houden.

Als je een bos mooie bloemen krijgt, wil je ze natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Met deze tips kun je een bos bloemen langer mooi houden:

Rozen en andere snijbloemen blijven langer vers als je een gemalen aspirine in het water doet voordat je de bloemen in de vaas doet. Wat ook schijnt te helpen en wat je op dezelfde manier aan het water kunt toevogen: een multivitamine, een theelepel suiker, een snufje zout en zuiveringszout, of een koperen cent. Vergeet dan niet om het water na een paar dagen te verversen.

Vers gesneden bloemen blijven langer vers als je een kwart theelepeltje bleekwater per liter water toevoegt. Je kunt ook 3 druppels bleekwater en 1 theelepel suiker in een kwart liter water doen. Bleekwater remt de groei van bacteriën in het water.

Met haarlak houd je niet alleen je kapsel in model, maar ook je boeket! Spray de onderzijde van de bladeren en bloemblaadjes even snel in.

Doe een beetje 7Up in het water van de vaas met snijbloemen. De suiker in de frisdrank zal ervoor zorgen dat de bloemen langer meegaan.

Doe 2 eetlepels appelazijn en 2 eetlepels suiker de vaas met water voordat je de bloemen erin zet.  Ververs het water na een aantal dagen.

Doe een paar druppel wodka en 1 theelepel suiker in het water voor de bloemen. Ververs het water om de andere dag.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 06-04-2012
Hits: 39155
Categorie: 
Handig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Bloemen langer mooi houden, tips, boekt, vers