Volg ons via
 
 

Zonnescherm schoonmaken

Zonnescherm schoonmaken | Tip voor het reinigen van de zonwering.

Het zonnetje schijnt dus tijd om te controleren of je zonwering schoon is. Is dit niet het geval dan betekent dat dus dat je het zonnescherm moet schoonmaken. Een klus waar veel mensen tegenop zien. 

Schraap eerst alle vlekken van vogelpoep en dergelijke weg. Vervolgens maak je het zonnescherm schoon door het helemaal in te zepen met groene zeep. Daarna draai je het scherm op en laat je het een nacht zitten. De volgende dag schoonspoelen met de tuinslang. Gebruik geen hogedrukreiniger voor het schoonspoelen, want dat heb je kans dat er te veel druk op het doek komt en het doek scheurt. 

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
7 reactie(s)
janske (Gast)
Geplaatst op 06-06-2016 om 15:40

als je de markies met groene zeep hebt schoongemaak1t en nagespoeld, is het dan niet verstandig de markies met een verdunde schoonmaakazijnoplossing na te behandelen? Ev. met een kletsnatte doek?

Hart. groet.

Dani (Gast)
Geplaatst op 18-05-2014 om 20:49

onze zonnescherm zat ook onder de vlekken en voegel poep, we hebben vanaf de onderkant met de hoge drukspuit alles er weer uit/afgekregen

Beertje (Gast)
Geplaatst op 03-03-2013 om 16:16

Wij wonen in een 11 hoge flat .Mijn probleem is ze hebben van boven af wat naar beneden gegooid.Hu zitten er heel veel vlekken op tot onze grote ergenis.Hoe kom ik er aan de buitenkant bij,aan de zijkanten lukt een klein stukje en in het midden en hoger wie weet raad!!.,

Cees van den Bulck (Gast)
Geplaatst op 04-06-2012 om 11:09

Ook ik zou graag mijn zonnescherm schoonmaken en vrijmaken van vooral vogelpoep. Maar dat is op 7 hoog in een flat erg lastig. Ik kan met een afwasborstel net ongeveer een halve meter vanaf de onderkant enigszins schuren. Ik zet het scherm uit als het regent zonder al te veel wind. Meer mogelijkheden zie ik niet. Heeft iemand hier misschien nog tips voor? Bij voorbaat dank.

Glenn (Gast)
Geplaatst op 29-05-2012 om 22:36

Schoonmaken van zonnescherm of markies is goed zelf te doen en hoeft niet duur te zijn. Met een hoop middelen krijg je wel direct een redelijk resultaat maar beschadigen je doek dus heb je er maar kort plezier van gehad en achteraf spijt.

Ook ik lees regelmatig al die middeltjes die worden genoemd door mensen die er GEEN verstand van hebben en het wellicht zelf ook niet hebben geprobeerd !

Laat je informeren door een bedrijf welke er wel verstand van heeft. Er zijn gewoon Zonwering schoonmaak bedrijven. 

Ik heb me door zo een bedrijf laten informeren en geen spijt van. De middelen kosten niet veel maar zijn speciaal voor zonweringdoek. Er werd precies verteld wat ik wel en juist niet kon doen en gebruiken en gewaarschuwd voor gebruik en handelingen op internet beschreven. Zij hebben mij een eerlijk en goed advies gegeven

LAAT JE GEWOON EERST ADVISEREN DOOR EEN SPECIALIST 

wilna (Gast)
Geplaatst op 17-05-2012 om 20:59

Maar als het dan schoon is ,als je er al bijkomt,dan is het toch niet meer waterdicht?

Rianne (Gast)
Geplaatst op 14-05-2012 om 12:25

ik kom er niet bij!! met de trap kan ik net de buitenkanten schoonmaken, hoe krijg ik het zonnescherm eraf?

groeten

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 22-04-2012
Hits: 52793
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen, Zomer, Het voorjaar, Schoonmaken met groene zeep
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
zonnescherm schoonmaken, zonwering reinigen, zon, zomer, klus, tip, tips, groene zeep, hogedrukreiniger