Volg ons via
 

Krant voor streeploos schone ramen en spiegels

Ramen streeploos schoon | Waarom je met een oude krant handig strepen, vegen en vlekken van ruiten en spiegels kunt verwijderen.

Op Huishoudplaza is al vaker de tip voorbij gekomen van de oude krant. Met de oude krant kun je namelijk heel goed strepen en vlekken van ramen en spiegels verwijderen. Voor het radioprogramma WekkerWakker hebben we uitgezocht hoe dit zit.

De vraag

Waarom kun je met krantenpapier strepen en vlekken verwijderen van ramen en spiegels? En hoe kan het dat er geen vlekken van inkt achterblijven?

Het antwoord

Krantenpapier is goed bruikbaar voor het reinigen van glas, omdat het papier weinig pluisjes achterlaat. Als je krantenpapier vergelijkt met bijvoorbeeld papieren handdoeken dan is het krantenpapier veel stijver. De vezels van het papier zullen niet afzonderlijk loskomen, zoals dit bij bijvoorbeeld papieren handdoeken wel het geval is en dit is de oorzaak van pluisjes.

De inkt laat geen vlekken na op het raam of de spiegel. Dit heeft twee redenen. De eerste is dat een spiegel of glas een heel gepolijst oppervlak heeft waardoor het geen inkt vast kan houden zoals papier dat wel kan. Dit is ook gelijk de reden waarom je met krantenpapier vlekken weg kunt halen. Glas neemt geen vlekken op, maar papier wel.

Pas op

Pas wel op met het gebruik van krantenpapier om de ramen schoon te vegen. Het kan op den duur krasjes in het glas veroorzaken. Op huishoudplaza raden we verschillende andere methoden aan. De goedkoopste manier om je ramen streeploos schoon te lappen is met behulp van een ui. Neem één of enkele uien en snijd deze in vieren. Doe ze in een emmer warm water en lap daarmee de ramen. In plaats van een ui kun je ook schoonmaakazijn gebruiken. Zorg dat je nawrijft met een doek die veel vocht opneemt, zoals een microvezeldoekje of een hydrofiele luier.


Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 25-05-2012
Hits: 25824
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Ramen streeploos schoon, ruiten lappen zonder strepen, spiegel schoonmaken, schone ramen