Volg ons via
 

Afbijten van verf- en laklagen op een milieuvriendelijke manier

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Voor het afbijten van oude verf- en laklagen van houten voorwerpen bestaan verschillende manieren. Neem vooral geen afbijtmiddelen met oplosmiddel,maar ook het werken met een elektrische schuurmachine of hete lucht van een fohn is niet aan te bevelen.

Logen zijn agressieve chemicalien die de huid aantasten.De ecologische verwerking is bovendien problematisch. Onder invloed van hete lucht geven vele verven en lakken giftige gassen af. Door schuren ontstaat stof dat schadelijk is voor de gezondheid, en daarbij is een monddoekje niet voldoende.

Een verfkrabber is een ecologisch onomstreden alternatief. Vooral grote, gladde oppervlakken zijn heel goed te bewerken, maar randen, ribbels, versieringen, enz. vormen een probleem. Hier valt niet te ontkomen aan het gebruik van minder milieuvriendelijk middelen. Werk alleen in geval van nood met dergelijke middelen, het liefst in de buitenlucht, maar in elk geval altijd met openstaande ramen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 04-08-2003
Hits: 10093
Categorie: 
Klussen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig