Volg ons via
 
 

Afbijten van verf- en laklagen op een milieuvriendelijke manier

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Voor het afbijten van oude verf- en laklagen van houten voorwerpen bestaan verschillende manieren. Neem vooral geen afbijtmiddelen met oplosmiddel,maar ook het werken met een elektrische schuurmachine of hete lucht van een fohn is niet aan te bevelen.

Logen zijn agressieve chemicalien die de huid aantasten.De ecologische verwerking is bovendien problematisch. Onder invloed van hete lucht geven vele verven en lakken giftige gassen af. Door schuren ontstaat stof dat schadelijk is voor de gezondheid, en daarbij is een monddoekje niet voldoende.

Een verfkrabber is een ecologisch onomstreden alternatief. Vooral grote, gladde oppervlakken zijn heel goed te bewerken, maar randen, ribbels, versieringen, enz. vormen een probleem. Hier valt niet te ontkomen aan het gebruik van minder milieuvriendelijk middelen. Werk alleen in geval van nood met dergelijke middelen, het liefst in de buitenlucht, maar in elk geval altijd met openstaande ramen.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 04-08-2003
Hits: 9517
Categorie: 
Klussen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig
Gerelateerde artikelen