Volg ons via
 

6 Tips om impuls-aankopen te voorkomen

Impuls-aankopen voorkomen | Met deze 6 tips in het achterhoofd ben je beter in staat om emoties uit te schakelen tijdens het shoppen.

Winkeliers proberen jou als consument te verleiden tot impuls-aankopen. Het is niet voor niets dat er vlak naast de kassarij allemaal lekkere dingen liggen. Je koopt ze heel eenvoudig, bijvoorbeeld uit verveling, omdat je het leuk vindt of als afleiding. Veel consumenten doen een impuls-aankoop, omdat ze denken dat het goedkoper is. Onder aan de streep blijkt het echter vaak een vergissing te zijn. Maak daarom nu een einde aan impuls-aankopen.

De illusie van het slank en fit worden

Zit jij met je gewicht of wil je gezond en fit worden? Wie niet. Wat te denken van een Perfect Push Up of een Wii fit? Veel mensen geven geld uit aan fitness-apparatuur en dergelijke die uiteindelijk ongebruikt in een hoek staat of, in het beste geval, nuttig dienst doet als deurstopper of dure presse-papier. Koop nooit fitness-apparatuur of afslankmiddelen naar aanleiding van een tv-commercial. Als je écht fit wilt worden, maak dan eerst een gedegen plan, maar laat je niet verleiden tot impuls-aankomen door mooie praatje die uiteindelijk alleen je portemennee zullen laten krimpen.

De aanschaf van DVD’s

Waarschijnlijk kijk je een dvd nooit vaker dan één keer, kinderen onder 10 jaar uitgezonderd. Toch besteden veel mensen geld aan dvd’s. Voor je het weet, heb je een kast vol films die je allemaal één keer hebt gekeken. Vermijd dus dvd’s als impuls-aankoop.

Een nieuwe auto

Als je bij wijze van impuls een nieuwe auto aanschaft dan kan dit een dure vergissing zijn. Bedenk dat je in het eerste jaar 15-20% afschrijft op een nieuwe auto. Bedenk daarom van te voren goed of je een nieuwe auto wilt kopen of toch liever een auto van 1 tot 2 jaar oud. Je bespaart zo een hoop geld.

Die lieve puppy

Wie kan er nou een schattige puppy, een dot van een kitten of lieve hamsters, cavia’s en konijnen weerstaan? Als je een huisdier in een impuls aanschaft dan kun je hier flink spijt van krijgen. Het dier moet worden verzorgt, kost geld en in de vakanties heb je opvang nodig. Laat je bij de aanschaf van een huisdier niet leiden door emoties.

Tijdschriften

Het kopen van een tijdschrift of glossy is zonde van het geld. Je betaalt al gauw 3 tot 4 euro per exemplaar. Als je dus elke week een tijdschrift koopt, loopt dit als snel op tot 250 euro per jaar. Het tijdschrift blader je door en verdwijnt in de papiercontainer. Zonde van het geld, want de informatie in tijdschriften vind je tegenwoordig ook online. Vermijd dus de aanschaf van tijdschriften.

De supermarkt en het tankstation

Twee plaatsen om extra op je hoede te zijn, zijn de supermarkt en het tankstation. Je kent het wel, even tanken en direct een snickers of mars meepakken. Zonde van het geld en je slanke lijn. Maak voordat je naar de supermarkt gaat een boodschappenlijstje en neem jezelf voor om er niet van af te wijken. Weet je dat je jezelf moeilijk in de hand houdt, neem dan contant geld mee dat ongeveer correspondeert met de totaalprijs van de boodschappen op je lijst en laat je pinpas thuis.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 15-07-2012
Hits: 6613
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen, Geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
impuls aankopen, emotie, kopen, shoppen, winkelen