Volg ons via
 
 

Wasverzachter

Wasverzachter | Waarom gebruik je bij het wassen wasverzachter en wat zijn de voordelen.

Een tijdje geleden werd mij gevraagd wat de reden is dat we wasverzachter gebruiken. Natuurlijk, je was wordt er heerlijk zacht van. Maar zijn er ook nog andere redenen om je was met wasverzachter te wassen?

Droogt snel

Je kleding neemt bij het wassen met wasverzachter minder water op en droogt dus sneller dan wanneer er geen wasverzachter is gebruikt.

Kleding slijt minder snel

Eén van de redenen om te kiezen voor een wasverzachter naast je wasmiddel is dat je was minder snel slijt. De wasverzachter brengt een dun beschermend laagje aan op de kleding waardoor er minder wrijving tussen de vezels ontstaat. 

Mooie kleuren

Door het dunne beschermingslaagje dat hierboven is genoemd, blijft je kleding ook nog eens mooier van kleur. Nog een reden om voor wasverzachter te kiezen dus.

Gebruik niet teveel wasverzachter, want als de wasverzachter tijdens het wassen met het wasmiddel wordt vermengd dan werken zowel wasmiddel als wasverzachter minder goed. 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
anoniem (Gast)
Geplaatst op 19-11-2014 om 14:37

ik heb een warmtepompdroger van miele. nu heb ik wel eens gehoord dat je geen wasverzachter mag gebruiken als je de was in de droger doet, Klopt dit?

voblo67
Geplaatst op 17-09-2012 om 14:35

Vaker reinigen valt ook wel mee.

1x per maand met waspoeder op 90 gr en schoon is ie weer. Niet met vloeibaar maar echt met poeder.Vloeibaar wasmiddel zorgt nl ook voor een laagje in je trommel.

tdg (Gast)
Geplaatst op 14-09-2012 om 23:11

wij hebben een ontkalker dan mag je geen wasverzachter meer gebruiken. ook niet meer nodig.

joyce (Gast)
Geplaatst op 09-09-2012 om 19:45

alleen zorgt de wasverzachter voor een vette laag in de machine waardoor je de machine vaker zal moeten reinigen om de levensduur te behouden.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 03-09-2012
Hits: 18359
Categorie: 
Wassen en strijken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
wasverzachter, was, kleding, kleren, zachte was, kleur, drogen