Volg ons via
 

Douchecabine glas schoon houden

Douchecabine glas schoon houden | handige tip om je douchecabine voor langere tijd schoon te houden

Hieronder vind je een handig stappenplan om je douchecabine heerlijk schoon te krijgen en te houden:

  • Maak eerst de douchecabine helemaal perfect kalkvrij. Doe dat bijvoorbeeld met de oranje douchespray van de Lidl. Even in laten trekken en nasoppen en weg is de kalk! Maak ook alle hoekjes en gaatjes schoon. Maak gelijk de frames om het glas heen schoon met schoonmaakmiddel. En ook de randjes onderaan natuurlijk niet vergeten. Bij sommige douchedeuren kan er ook onderaan het glas een strip los, waar je dan ook onder kan schoonmaken.
  • Nu alles helemaal perfect droog poetsen met een microvezeldoekje.
  • Pak een fles Turtle Autowax (zo'n groene fles) en ga met een klein beetje autowas de hele douchecabine aan de binnenkant heel dun inwrijven met was, met behulp van een schoon, droog microvezeldoekje. Blijven wrijven tot je er niks meer van ziet. Uiteraard ook de hoekjes! Smeer dit spul altijd alleen op het glas, niet op het frame. Er zit nu een beschermlaag op je glas, dat merk je ook als je doucht. Dan "springen" de druppels er min of meer af en kan kalk zich dus veel moeilijker hechten.
  • Als je nu na iedere douchebeurt het glas droogtrekt met een sanitairwisser (kleine moeite die je snel gewend bent) hoef je echt weken niet naar je glas om te kijken! 
  • Een andere en erg handige optie is om een douchedeur met een speciale coating (glasplus) te kopen. Daar hoef je helemaal nooit wat aan te doen als je hem iedere keer maar droogtrekt. Helemaal ideaal! 
  • Eén keer per maand een beetje wrijven met glassex en that's all! 
Met dank aan Margreeth

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 01-09-2006
Hits: 33511
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
douchecabine glas schoon, schoonmaken douchecabine, glazen wand badkamer schoonmaken