Volg ons via
 

Bananen goed bewaren

Bananen goed bewaren | Voorkom dat een banaan bruin wordt, lees hoe je een onrijpe banaan sneller laat rijpen en hoe je bananen kunt invriezen.

Ben jij ook zo dol op bananen? Groot gelijk, want bananen zitten boordevol vitamine C, ijzer en kalium en leveren dus een goede bijdrage aan je gezondheid.

Helaas worden bananen wel snel bruin. In de zomer worden ze  sneller bruin dan in de winter. De reden hiervoor is dat warmte het rijpingsproces versnelt.

Als je bananen koopt, zoek dat een tros met bananen zonder vlekken die voor ongeveer 75% geel zijn en bij de uiteinden nog groen. Bewaar de bananen op het aanrecht of een plank waar de temperatuur niet te hoog wordt, dus uit de zon. Plaats de bananen in de koelkast zodra ze volledig geel zijn. De schil zal dan bruin of misschien zelfs zwart worden, maar de vrucht binnen in de schil zal ongeveer 4 dagen langer wit blijven dan wanneer het fruit wordt bewaard kamertemperatuur.

Je kunt bananen ook invriezen. Verwijder de schil en doe ze in een plastic zak met ritssluiting. Zo blijven ze nog maanden goed.

Is je banaan nog onrijp? Doe de banaan dan een nacht in een papieren zak samen met een tomaat of een appel. Dit versnelt het rijpingsproces. De volgende dag kun je de banaan dan lekker eten.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-10-2012
Hits: 15674
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
bananen bewaren, banaan, rijp, rijping, bruin, groen, onrijp, invriezen