Volg ons via
 

Ovenvisjes

Ovenvisjes | Hoe zien ovenvisjes eruit en wat moet je doen om ze te bestrijden als je ovenvisjes in huis hebt.

Ovenvisjes

Ovenvisjes zijn kleine, vleugelloze insecten die leven in verwarmde gebouwen. Ze worden gemakkelijk verward met papiervisjes. Ze brengen in huis schade toe aan boeken, behang, karton, schilderijen en andere (belangrijke) papieren, maar ook aan synthetische materialen zoals bijvoorbeeld kleding. In dit artikel kun je alles lezen over deze beestjes. Je kunt hier vinden, hoe ovenvisjes eruit zien, waar ze leven en hoe je ovenvisjes kunt voorkomen en bestrijden. 

Uiterlijk ovenvisje

Het papiervisje behoort tot de Hexapoda, dit zijn zespotige insecten. Het zijn kleine beestjes die circa 12 millimeter lang worden. Het ovenvisje heeft geen vleugels, is bedekt met schubben, heeft 2 lange antennes aan de kop en 3 lange uithangsels aan het achterlijf. De kleur van het ovenvisje is grijsachtig en op de rug gespikkeld. Het ovenvisje kruipt met slangachtige bewegingen.

Ovenvisjes in huis

Ovenvisjes houden van donkere, warme plekken waar voldoende voedsel te vinden is. De beste temperatuur voor een ovenvisje ligt tussen de 32°C en de 38°C en ze gedijen het best bij een luchtvochtigheid van meer dan 33%. Ze zullen zich dus altijd verschuilen op de warmere plekken van het huis, waar weinig licht komt. Denk hierbij aan naden en kieren in bijvoorbeeld de keuken, maar ook andere verwarmde ruimtes zoals de badkamer. De ovenvisjes eten voornamelijk koolhydraten, zoals zetmeel en suikers. Over het algemeen zullen ovenvisjes weinig schade aanrichten in je woning. 

Voorkomen ovenvisjes

Om je huis onaantrekkelijk te maken voor ovenvisjes kun je er het beste voor zorgen dat de temperatuur in huis overal laag blijft. Daarnaast is het niet verstandig om papieren en karton te bewaren op donkere en/of warme plekken in huis. Tot slot de laatste tip om ovenvisjes te voorkomen: zorg dat er zo min mogelijk kiertjes en naden in het huis te vinden zijn. 

Ovenvisjes bestrijden

Heb je toch overlast van ovenvisjes dan zijn er chemische middelen op de markt waarmee je ze kan bestrijden. Deze middelen kunnen echter wel van invloed zijn op je gezondheid. Daarom wordt het gebruik van biologische middelen aangeraden. Houd je last van ovenvisjes, schakel dan een specialist in.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 12-10-2012
Hits: 10909
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
ovenvisjes, ovenvisjes bestrijden, ovenvisjes in huis, uiterlijk ovenvisje, voorkomen ovenvisjes, last van ovenvisjes