Volg ons via
 

De smerigste plekken in je keuken

De smerigste plekken in je keuken | Onzichtbaar vuil en bacteriën bevindt zich op plaatsen waar je het niet verwacht.

Ook al is je keuken ogenschijnlijk glanzend schoon dan nog zullen er een aantal plekken zijn die waarschijnlijk erg smerig zijn. Je ziet het niet, maar deze plekken zitten vaak boordevol bacteriën. Deze bacteriën kunnen je flink ziek maken. Daarom extra aandacht voor de onzichtbare vieze plekjes in jouw keuken.

Het greepje van de koelkast

Op mening greepje van de koelkastdeur zijn bacteriën te vinden die afkomstig zijn van vlees of kip. De oorzaak hiervan is heel simpel. Mensen zijn zich nog onvoldoende bewust van het feit dat je je handen heel goed moet wassen na het aanraken van vlees. Ook worden de handen soms niet goed genoeg gewassen. Het is belangrijk dat er ook zeep gebruikt wordt om bacteriën te doden. Was de handen gedurende minimaal 15 seconden, doe de kraan dicht met je elleboog of een papieren handdoekje en droog de handen goed met een schone doek. 

De kraan

De kraan wordt gebruikt om schoon water te nemen voor het bereiden van voedsel of het schoonmaken. Onbewust wordt de kraan daardoor geassocieerd met schoon. Niets is echter minder waar. De kraan is vaak een bron van bacteriën. Goed schoonmaken dus!

Keukendoeken

Je gebruikt een theedoek om je schone vaat mee te drogen. De vaat is schoon, dus wordt de doek niet vies, toch? Mis! De natte keukendoeken worden weggehangen in de keuken waar het meestal warm is. De combinatie van vocht en warmte is ideaal voor bacteriën om zich te verspreiden. Vervang je keukendoeken regelmatig, bij voorkeur dagelijks en was ze op een hoge temperatuur. 

Sponsjes

Dat je sponsjes gebruikt om mee schoon te maken, wil nog niet zeggen dat ze zelf ook daadwerkelijk schoon zijn! Sponsjes worden nogal eens verkeerd gebruikt. Zo wordt vaak bijvoorbeeld eerst de gootsteen lekker opgefrist met het sponsje en vervolgens het aanrecht er ook nog mee afgenomen. De gootsteen is een ontzettend vies onderdeel van je huis. De meest ziekmakende bacteriën leven in je gootsteen. Zo treft men in de gootsteen regelmatig de E Coli bacterie aan en ook salmonella is vaak op deze plek te vinden. Houd dus altijd 1 sponsje apart voor de gootsteen en vervang sponsjes tijdig. Vind je het zonde om sponsjes weg te gooien? Reinig ze dan in de magnetron.

De afvoerpijp

Je ziet hem niet, maar dat maakt de afvoerpijp van je gootsteen niet minder smerig. In de afvoerpijp leven veel bacteriën en ongedierte. Giet wekelijks een flinke hoeveelheid kokend water door de afvoer. En af en toe wat chloor erbij kan ook zeker geen kwaad!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 12-10-2012
Hits: 11964
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen, De Keuken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
keuken, keukenhygiene, vuil, vies, smerig, kraan, koelkast, keukendoeken, spons, bacterien, e coli, salmonella