Volg ons via
 

Winterbanden

Winterbanden | Over het nut van winterbanden, het verschil met all-weather banden en bandenprofiel.

De afgelopen jaren hebben we koude winters gehad in Nederland. Sneeuw en gladheid hebben veel mensen doen beseffen dat winterbanden onder de auto nuttig zijn. Toch heeft nog niet iedereen winterbanden.

Winterbanden zijn banden die speciaal ontworpen zijn voor lagere temperaturen, sneeuw en ijs. Winterbanden hebben doorgaans een andere rubbersamenstelling dan de zogenaamde "all-weather"-banden. Hierdoor hebben de winterbanden bij gladheid meer grip op de weg. 

Maak tijdig een afspraak voor het wisselen van de banden. Veel garages krijgen veel aanvragen in het najaar en zitten al snel vol. 

Houd je toch vast aan zomerbanden, controleer dan of er voldoende profiel op zit. Het wettelijk minimum profiel dat vereist is, is 1,6 millimeter. In de winter is het echter verstandig om een minimum van 2 millimeter te hanteren. Ter vergelijking: winterbanden hebben doorgaans een profiel van 4 millimeter.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 31-10-2012
Hits: 4352
Categorie: 
Auto, Herfst, Winter
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
winterbanden, zomerbanden, all weather banden, all season banden, autoband, garage, winter tips