Volg ons via
 

Geld besparen op kleding

Geld besparen op kleding | Tips voor het opstellen van een kledingbudget en het bezuinigen op kleren.

Bij veel mensen is de rek er financieel inmiddels wel bijna uit. Daarom nog maar weer eens wat tips met als thema geld besparen. Dit keer geven we een aantal tips voor het besparen van geld op kleding.

Budget

Zoals altijd als je geld wilt besparen, begin je met een budget. Zet eerst eens op een rij wat je in het afgelopen jaar hebt uitgeven aan kleding. Bij veel internetbankierprogramma's kun je je bij- en afschrijvingen downloaden naar Excel. Ga er eens goed voor zitten, maak een dump van het afgelopen jaar en verwijder alle uitgaven die niets te maken hebben met kleding en schoenen. Maak vervolgens in excel 3 kolommen. In de eerste kolom komt de omschrijving, in de tweede het bedrag en in de derde noteer je, als je dat nog weet, voor wie de aanschaf is geweest. Sorteer vervolgens op de derde kolom per persoon. Nu weet je hoeveel je per gezinslid hebt uitgegeven.

Bedenk hoeveel je wilt of moet besparen per persoon. Je hebt nu een budget per persoon. Oudere kinderen kun je hier eventueel zelf verantwoordelijk voor maken door middel van kleedgeld.

Bijhouden

Het is nu zaak dat je goed bijhoudt wat je uitgeeft. Maak een nieuw tabblad aan in Excel waarin je al je uitgaven gaat bijhouden per gezinslid. Zet het budget bovenaan en de som van de uitgaven eronder. Het verschil is je besteedbare ruimte.

Blik in je kledingkast

Sorteer je kledingkast. Gooi weg wat stuk is en niet meer gerepareerd. Kledingstukken die kapot zijn en gerepareerd kunnen worden, repareer je of je laat dit doen bij een naaiatelier. Vervolgens maak je een stapel met kleding voor de verkoop en hang je de setjes die je wilt houden bij elkaar in de kast. Noteer wat je nog nodig hebt. Verkoop de items die weg kunnen via marktplaats. Raak je ze daar niet kwijt, breng ze dan naar een inbrengwinkel. Meestal krijg je daar een percentage van de omzet van de verkochte items.

Kijken, kijken niet kopen

Neem je lijstje met benodigde kledingstukken mee en ga aan het begin van het nieuwe seizoen naar de winkel. Je koopt niets! Noteer de kledingstukken die je graag wilt hebben of maak er een foto van. Over 6-8 weken komt het in de aanbieding. Sla dan je slag. Is het kledingstuk dat jij wilt al uitverkocht? Google eens op het merk en wellicht is er een webwinkel die hetzelfde kledingstuk met korting aanbiedt.

Tweedehands

Bedenk dat er veel mensen zijn die dure kleding kopen en weinig dragen. Deze mensen brengen hun “oude kleding” vaak naar een tweedehands winkel. Het is dus zeker de moeite waard om daar eens goed rond te snuffelen. Vind je het een vies idee? Gewoon een keer extra in de wasmachine doen.

Zuinig zijn

Het klinkt heel simpel, maar als je zuinig bent op je kleding dan gaat het langer mee. Niet alle kleding hoeft na 1 keer dragen in de was. Hanteer als vuistregel dat als je kleding de huid niet draagt, je het niet na 1 keer dragen in de was hoeft te doen. Met andere woorden, ondergoed en t-shirtjes gaan wel direct in de was, maar die mooie trui of dat leuke jasje hang je een poosje voor een open raam om te luchten. Controleer je kleding verder regelmatig op losse naden en dergelijke zodat je het tijdig kan repareren.

Wil je heel graag eens een mooi, bijzonder kledingstuk, maar staat je budget je dat niet toe? Vraag dan eens een cadeaubon voor je verjaardag waarmee je je zo’n uitspatting kunt veroorloven.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

3 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 01-11-2012
Hits: 9889
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
geld besparen op kleding, bezuinigen, bespaartips, kledingbudget, kleren, tweedehands