Volg ons via
 

Sinterklaas tips

Sinterklaas tips | Tips voor een gezellige Sinterklaasavond.

Zie de maan schijnt door de bomen...

Kijk je ook zo uit naar Sinterklaas? Buiten is het vroeg donker en koud, maar binnen is het gezellig en knus. Het haardvuur brandt, warme chocomel en lekkere hapjes en de sfeer is compleet.

Speciaal voor jou hebben we wat leuke tips en recepten verzameld voor een heerlijk avondje.

Heerlijke hapjes

Lekkere hapjes mogen op deze avond natuurlijk niet ontbreken. Zoete hapjes zoals pepernoten, banketstaaf, taaitaai en marsepein mogen natuurlijk niet ontbreken. Ter voorbereiding is het leuk om samen met je kinderen zelf pepernoten te bakken. Hier vind je een lekker recept. Als er een kind in het gezelschap is met allergieën hoeft dat geen probleem te zijn. Hier vind je een recept voor pepernoten zonder gluten, soja, koemelk en bietsuiker die toch nog lekker zijn! En als je genoeg tijd hebt, kun je een heerlijke pepernotentaart bakken.

Niet iedereen houdt van zoet. Zorg dus ook voor wat hartige hapjes, zoals bijvoorbeeld mini-wraps gevuld met kruidenkaas of drumsticks.  In dit overzichtje met heerlijke tapas receptjes vind je vast en zeker voldoende inspiratie.

Wil je de avond eens anders beginnen en gezellig, uitgebreid eten overweeg dan om te gourmetten. Kinderen zijn er dol op. Ze kunnen dan zelf kiezen uit de dingen die zij lekker vinden. Vooral voor de moeilijke eters is dit ideaal. Zet voor de kinderen wat pannenkoekenbeslag en geklopt ei klaar. Meer gourmet-recepten vind je hier.

Spelletjes

In veel gezinnen gebeurt het nauwelijks nog: een lekker potje monopoly, triviant of een ander gezelschapsspel spelen. Sinterklaasavond leent zich bij uitstek voor het spelen van een spelletje. Kun je niet zonder je tablet? Niet gevreesd, want van de meeste spellen is tegenwoordig ook een variant verkrijgbaar op tablets en smartphones.

De cadeautjes

Voor de kinderen draait Sinterklaas voornamelijk om de cadeautjes. Laat de kinderen het kado voor een ander kind pakken. Begin bijvoorbeeld met de oudste die iets pakt voor de jongste.

Met oudere kinderen is het leuk om surpises en gedichten te maken. Met dit Sinterklaasspel kun je vervolgens een leuke avond beleven met kleine cadeautjes.

Geld besparen

De decembermaand vergt veel creativiteit van mensen met een kleine beurs. We hebben al veel tips voor je verzameld in ons feestdagen artikel. Van belang is dat je van te voren een budget maakt en je hieraan houdt. Kijk voor kadootjes ook eens bij de Action, Aldi, Zeeman, Wibra en Kruidvat. Op websites en gratisaftehalen.nl kun je ook goed slagen als je er voldoende tijd in stopt.

Bedenk dat voor de kinderen de herinnering aan de gezellige avond blijft hangen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 15-11-2012
Hits: 10807
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
sinterklaas tips, sinterklaasavond, sinterklaas vieren, sinterklaas hapjes, recept, sinterklaas spel, geld besparen sinterklaas