Volg ons via
 

Oliebollen gezond?

Oliebollen gezond? | Wat kun je beter eten tijdens de feestdagen: een oliebol of een eierkoek?

Zo rond Oud en Nieuw komt in veel huishoudens de vraag weer bovendrijven: zijn oliebollen nu wel of niet gezond?

Tsja, nu willen we dolgraag beweren dat die lekkere oliebol enorm gezond is, maar dat is natuurlijk niet waar. Een stuk komkommer, broccoli of een appel is een stuk beter voor je lichaam. Maar je wilt natuurlijk ook wel eens iets lekkers. En als je dan de keuze hebt tussen bijvoorbeeld een eierkoek of een oliebol dan klinkt die oliebol toch een stuk aantrekkelijker.

Calorieën

In de strijd tegen overgewicht let je al snel op de calorieën. En dan komt de oliebol sterk uit de bus in deze vergelijking. De oliebol bevat per 100 gram "slechts" 256 kcal, terwijl 100 gram eierkoek 287 kcal bevat. Let op: een oliebol is doorgaans wel twee keer zo zwaar als één eierkoek. 

Cholesterol

Moet je je cholesterol in de gaten houden dan doe je er ook beter aan om voor een oliebol te kiezen. Voor het laag houden van het cholesterol is het beter om onverzadigde vetten te nuttigen dan verzadigde vetten. De meeste koeken, waaronder eierkoeken, bevatten veel verzadigd vet en verhogen dus je cholesterol. Oliebollen worden doorgaans in "gezonder" vloeibaar frituurvet gebakken en zijn daarom gezonder. 

Vezels

Nog meer goed nieuws. Vezels zijn goed voor je. Ze bevorderen de stoelgang en helpen bij het verlagen van cholesterol. In een oliebol zitten vier keer zo veel vezels als in een eierkoek. 

Smullen maar!

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 31-12-2012
Hits: 6049
Categorie: 
Eten & Drinken, Feestdagen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
oliebollen gezond, oliebol, eierkoek, gezonder, calorieën, vezels, cholesterol, gezond vet, frituurvet, onverzadigd vet