Volg ons via
 
 

Senseo ontkalken zonder azijn

Senseo ontkalken | tip voor het ontkalken en schoonmaken van de Senseo zonder azijn.

Het is van belang om je Senseo apparaat regelmatig te ontkalken. Dit voorkomt storingen, zoals bijvoorbeeld het te lang doorlopen van het apparaat waardoor het koffiekopje overloopt. Bovendien blijft de koffie lekkerder als je regelmatig het Senseo apparaat ontkalkt.  

Ontkalken van de Senseo werkt als volgt:  

  • Vul het waterreservoir van de Senseo tot aan de max-streep

  • Verwarm het water

  • Plaats een ruim bakje onder het Senseo apparaat en druk de twee knopjes voor het koffiezetten tegelijkertijd in. Even ingedrukt houden en het water begint te stromen totdat het reservoir leeg is.

  • Herhaal dit enkele keren. Je zult zien dat het water dat uit het apparaat stroomt steeds schoner wordt.

Voor het schoonmaken van de onderdelen kun je gewoon een sopje met afwasmiddel gebruiken. De losse onderdelen kunnen overigens ook gewoon in de vaatwasser.

Er wordt geadviseerd om geen azijn gebruiken bij het ontkalken van de Senseo. Wil je toch liever azijn gebruiken dan vind je hier een tip voor het ontkalken van het Senseo apparaat met azijn.

Tip: vergeet je steeds om je apparaten te ontkalken? Maak dan een maandelijks terugkerende notitie in je agenda aan zodat je er aan wordt herinnerd.

 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
13 reactie(s)
Angela (Gast)
Geplaatst op 11-10-2016 om 16:59

Een Senseo mag je nooit met azijn of schoonmaakazijn ontkalken. De onderdelen gaan kapot. En als je garantie hebt, ben je die dus ook kwijt, ze zien het meteen.

Wel zijn er goedkopere merken die op citroenzuurbasis reinigen, dis van Melitta bv, die is ook niet duur.
<div><br/>
</div>

Monica (Gast)
Geplaatst op 21-06-2015 om 12:08

Hebben jullie na de twee rondes ontkalken ook nog 2x goed doorgespoeld met schoon water? Ik heb nooit vieze koffie gehad na een beurt ontkalken met de Senseo zakjes

Lous
Geplaatst op 14-06-2015 om 19:32

@peet (Gast)
Ook bij mij smerige en zonder schuim koffie, maar dit bleek veroorzaakt te worden doordat het onderste gedeelte van de padhouder afgebroken was. Na vervanging weer prima bakjes koffie (sterk en met schuim), dus het ligt niet altijd aan het ontkalken. Gebruik wel echt ontkalkingsmiddel want azijn is funest voor onderdelen van rubber/kunststof.

peet (Gast)
Geplaatst op 25-04-2015 om 09:43

bij sommige Senseo's kan je de instellingen resetten door de stekker eruit te halen en weer terug in het stopcontact te duwen terwijl je de knop voor 1 bakkie ingedrukt houd, dan knippert hij even snel en is hij gereset.doorgaans krijg je dan weer goed gevulde bakkies.

peet (Gast)
Geplaatst op 25-04-2015 om 09:36

ik heb mijn Senseo ontkalkt met de originele zakjes die er voor in de handel zijn, nu is mijn koffie gewoon niet meer te zuipen en schuimen doet hij maar matig. ik denk dat ik maar wat anders gaat kopen want op deze manier word mijn koffie momentje aardig verstierd.

O en voor dat ik hier nog een opmerking over ga krijgen hij is voldoende doorgespoeld en de zeefjes zijn schoongemaakt,geen half werk maar de smaak is bagger.

carola bruggink (Gast)
Geplaatst op 18-01-2014 om 11:18

mijn senseo quadrante doet raar ik heb gewoon de stekker er in en gaat gewoon stomen zonder dat het lampje brandt en aanstaat.wat kan dat zijn zo spontaan te gaan stomen.

Anneke Tersteeg (Gast)
Geplaatst op 19-06-2013 om 21:19

Ik heb gister ontkalkt met snel ontkalker

Het lampje blijft branden.
Vandaag met schoonmaak azijn en de pad houder gereinigd met de afwas borstel.
En nu is hij in orde, het kalk lampje is uit.

R. Strijker (Gast)
Geplaatst op 11-05-2013 om 09:07

Als hij nog steeds halve bakjes geeft, kun je beter met een oude tandenborstel het grid in de coffeepadhouder goed schoonmaken.

Jorrit (Gast)
Geplaatst op 21-04-2013 om 14:07

Hallo, Heeft u na het ontkalken nog steeds halve bakjes dan adviseer ik u om de padhouder ook goed schoon te maken. Het zeefje kan ook een beetje verstopt gaan zitten... Verder gebruik ik de ene keer schoonmaakazijn en de andere keer natuurazijn. Schoonmaakazijn is wel effectiever voor mijn gevoel. Succes !

Rianne (Gast)
Geplaatst op 15-04-2012 om 10:15

Ik gebruik citroenzuur voor mijn senseo ook

ook geschikt voor waterkoker en strijkijzer.

omer . (Gast)
Geplaatst op 19-01-2012 om 07:00

Ik ontkalkte met het product en dan vieze smaak in kop doorgespoeld met 40 liter water en de vieze smaak is weg maar het lampje blijft branden. Wat nu?

 

 

claudia (Gast)
Geplaatst op 24-06-2011 om 10:02

hallo, de zakjes ontkalker doen hun werk zeer goed.een dikke pluim.

Ria de Bruijn (Gast)
Geplaatst op 04-05-2011 om 11:14

Heb zo juist mijn senseoapparaat schoon gemaakt door allebei de knoppen in te drukken en zo 4x leeg laten lopen . maar ik krijg nog steeds halve kopjes koffie .

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 02-10-2006
Hits: 108602
Categorie: 
Onderhoud, Huishoudelijke apparaten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Senseo ontkalken, Senseo apparaat, ontkalken, Senseo schoonmaken, kalk, koffie, koffiemachine