Volg ons via
 
 

Computer schoonmaken

Computer schoonmaken | tip voor het reinigen van toetsenbord, computerscherm, computerkast en muis.

Het is van belang om de computer regelmatig schoon te maken. Daarmee doelen we niet op het verwijderen van bestanden en rotzooi van de computer, maar op het schoonmaken van de diverse onderdelen van de computer. Hieronder lees je hoe je de verschillende computer-onderdelen kunt schoonmaken.

Het toetsenbord

Het toetsenbord van je pc is een broeinest voor bacteriën. Wist je bijvoorbeeld dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er op het gemiddelde toetsenbord meer gevaarlijke bacteriën voorkomen dan op een toiletbril?! Reden voor een grote schoonmaak...

Maak je toetsenbord los, keer het om en schud er flink mee boven de vuilnisbak. Stof kun je met de stofzuiger uit je toetsenbord zuigen (gebruik de zachte borstelmond). Er zijn ook spuitbussen met perslucht te koop. 

Plakt het toetsenbord, peuter dan de toetsen voorzichtig los met een mes of kleine schroevendraaier. Maak met een klamvochtig doekje het toetsenbord en de toetsen schoon. 

Vingervet op de toetsen poets je weg met een sopje van afwasmiddel of met wat keukenreiniger op een doekje. Maak het doekje nooit te nat. 

Het computerscherm

Je computerscherm kun je schoonmaken met een vochtig microvezeldoekje. Gebruik nooit alcohol, schuurmiddel of glasreiniger. 

De computerkast

Kijk ook eens naar de kast van je computer. Aan de achterkant blijft veel stof hangen, dat je kunt wegzuigen met de stofzuiger. Haal eens een keer alles los en blaas of veeg het schoon. Zuig de lege kast uit met de stofzuiger en werk alle draden weer netjes weg. 

De muis

De buitenkant van alle muizen kun je met een klamvochtig doekje schoonmaken. Optische muizen maak je schoon met een kunststofreiniger. Maak je muis open door het ronde dekseltje op de bodem in de richting van de pijltjes te draaien. Het dekseltje gaat los en het balletje komt eruit. Maak het balletje schoon door spiritus op een stuk keukenrol te gieten en het balletje erin te leggen. Stevig wrijven tot hij schoon is. In de muis zelf zie je drie rollertjes, die maak je schoon met een in spiritus gedrenkt wattenstaafje. Zet dan de muis weer in elkaar.   

Met dank aan Marianneke 

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Maik (Gast)
Geplaatst op 11-01-2017 om 13:11

Serieus? Met je stofzuiger IN de kast? Lekker al die statische lading door je componenten heen.

Airduster of een compressor met vochtafvanger..

Milarepa7
Geplaatst op 14-01-2012 om 16:11

@ Karin 185.

Als ik mijn toetsenbord ga stofzuigen dan doe ik er altijd een oude vitrage overheen. Die maak ik dan met een dun elastiekje vast. En zuigen maar.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 05-10-2006
Hits: 16855
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
computer schoonmaken, computer reinigen, toetsenbord schoonmaken, muis schoonmaken, pc schoonmaken, computerscherm schoonmaken
Gerelateerde artikelen