Volg ons via
 

Steekvliegen, steken voorkomen

Steekvliegen steek voorkomen | Voorkomen dat je gestoken wordt door dazen.

Met warm weer en vooral als er weinig wind staat, kun je last krijgen van steekvliegen, officieel dazen genoemd. Deze steekvliegen kunnen gemeen pijnlijk steken. Zodra je buiten komt, weten ze je eenvoudig te vinden. Ze komen namelijk af op de lucht die je uitademt en op de warmte die je lichaam afgeeft. 

Als je gestoken wordt, kan je lichaam daar flink op reageren door het ontstaan van grote zwellingen. De bulten kunnen behoorlijk jeuken en zijn dus bijzonder vervelend. Beter proberen om een steek te voorkomen dus.

Tijdens dagen dat de steekvliegen erg actief zijn, kun je het beste zorgen dat je kleding draagt met lange mouwen en broekspijpen. Ook hebben de dazen een voorkeur voor donkere kleuren, dus het dragen van lichtkleurige kleding is verstandig.

Blijf zoveel mogelijk in de schaduw en span je niet extreem in, want als jij zweet, komt de steekvlieg daar op af. 

Helaas zijn ze moeilijk te vangen of, als je dat wilt, dood te meppen. Een steekvlieg is namelijk erg gevoelig voor licht en schaduw, dus hij ziet je altijd aankomen. Eigenlijk is er maar één moment waarop je hem te pakken krijgt: op het moment dat hij je steekt!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 04-08-2013
Hits: 7741
Categorie: 
Ongedierte bestrijden, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Steekvliegen steek voorkomen, dazen, steek