Volg ons via
 

Balkonplanten verzorgen

Balkonplanten verzorgen | Lees alles over de verzorging van planten op het balkon.

Het balkon kan het hele jaar door een lust voor het oog zijn. In het voorjaar dankzij krokussen, driekleurige viooltjes, vergeet-me-nietjes. In de zomer met geraniums, fuchsia's, salvia's, heel populair en goedkoop zijn eenjarigen als petunia's, lobelia's en afrikaantjes. In de winter met dennetjes, mahonia's en erica. 

Je verzorgt deze planten als volgt:

Voldoende water, meststof en turf door de potgrond mengen en vanaf juli eenmaal per week meststof door het water doen en uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen. 

Bij bloeiende balkonplanten moet je de uitgebloeide bloemen regelmatig voorzichtig afknippen of afsnijden, omdat ze anders zaden vormen en daarvoor voedingsstoffen verbruiken die belangrijk zijn voor de plant en nieuwe bloemen. De bloemen echter zo voorzichtig verwijderen zodat er geen loten beschadigd worden.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 04-08-2003
Hits: 10552
Categorie: 
Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Balkonplanten verzorgen, verzorging planten, mest, snoeien, uitgebloeid, eenjarigen