Volg ons via
 

Technologie in het huishouden met de chorma-app

Chorma app | App met checklist voor huishoudelijke taken maakt het huishouden makkelijker.

Technologie in het huishouden

We ontkomen er niet aan, de technologie maakt geweldige sprongen, en de nieuwe generaties zullen niet beter weten dan dat er voornamelijk digitaal gaat worden gecommuniceerd. De laatste grote veranderingen die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt zijn met name de steeds grotere stijging van aankopen via het internet en de prominente rol van de mobiele telefoon en tablets in ons leven. Al deze veranderingen gaan zo snel, en we kunnen eigenlijk niet achter blijven. Veel sceptici willen bewust niet meegaan in deze sneltrein, maar zijn er niet gewoon ontzettend veel voordelen?

Nieuwe technologieën positief?

De iPhone werd in 2007 voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door verschillende grote providers. Binnenkort kan je zelfs al de iPhone 5s bestellen. Door veel kenners wordt de iPhone "ervan beticht" de start te zijn van het overmatige gebruik van smartphones. Buiten de mobiele telefoons van Apple zijn er natuurlijk ook nog andere grote merken als HTC en Samsung die in het hedendaagse "digitale" leven niet meer weg te denken zijn. Mensen zijn dankzij deze ontwikkelingen constant met elkaar in contact via onder andere Facebook, Facetime (iPhone), Whatsapp, Twitter, iMessage enz. Dit heeft als voordeel dat we ten aller tijde op de hoogte zijn. Dit geld bijvoorbeeld voor nieuwsapplicaties als Nu.nl. Andere voordelen zijn apps die het werk en leven makkelijker maken. Een goed voorbeeld daarvan is een "huishoudboekje" app.

Huishoudboekje app

Omdat de iPhone door zo ontzettend veel mensen wordt gebruikt is ook het aanbod in applicaties ontzettend groot. Een mooi voorbeeld is een app waarin je klusjes in het huishouden kan opsommen (en afvinken) en verdelen onder verschillende iPhone gebruikers. Zo is het mogelijk om mensen (apparaten) bepaalde klusjes te geven. Er staan standaard klusjes in, in zowel het Engels als het Nederlands. Veel voorkomende klusjes zoals de hond uitlaten, de afwas doen, planten water geven en de badkamer schoonmaken kan je eenvoudig verdelen, of natuurlijk zelf uitvoeren en afvinken in de app. Deze app, Chorma genaamd is te downloaden via de Apple App Store. En helemaal gaaf: de Chorma app is helemaal gratis!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 23-10-2013
Hits: 8139
Categorie: 
Handig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
chorma app, app met checklist huishouden, huishoudelijke taken