Volg ons via
 

Uggs onderhouden

Uggs onderhouden | Handige beschrijving voor het onderhouden en schoonmaken van Uggs en het verwijderen van vlekken van Uggs.

We krijgen vaak vragen over Uggs, bijvoorbeeld over het verwijderen van vlekken van Uggs. Daarom hebben we nu het een en ander over Uggs en vergelijkbare schoenen voor je op een rijtje gezet.

Uggs zijn laarzen die zijn bekleed met schapenvacht. Lekker warm voor in de winter dus. Er zijn ook veel namaak "Uggs" in de handel. Deze zijn veelal gemaakt van synthetische stoffen en synthetisch bont. Hieronder beschrijven we de werkwijze voor het onderhouden van de "echte" variant, met schapenvacht.

Algemeen onderhoud Uggs

 • Maak je Uggs regelmatig voorzichtig schoon met een harde borstel. Zo voorkom je dat vuil en viezigheid in het leer trekt.
 • Je kunt de Uggs met een licht vochtige doek zachtjes schoonwrijven. Gebruik zo weinig mogelijk water, want anders verliest de schoen zijn vorm
 • Gebruik bij het vochtig reinigen vulling in de schoenen (bijvoorbeeld kranten of sokken) zodat ze niet "inzakken" en hun vorm verliezen. De kans dat Uggs hun vorm verliezen is groter naarmate ze vochtiger zijn.
 • Zet de schoenen 24 tot 48 uur weg op een droge plek. Trek ze niet aan zolang ze nog vochtig zijn. Zet ze vooral niet in de zon en stop ze niet in de droger, want dan worden ze rimpelig en lelijk. Het leer zal beschadigd raken.
 • Borstel de droge schoenen op met een suède borsteltje, in één richting
 • Spuit de schone schoenen in met een waterafstotende conditioner.

Hardnekkige vlekken op Uggs

 • Zijn de vlekken op je boots na bovenstaande handelingen niet weg? Haal dan een suède shampoo, verkrijgbaar bij de schoenmaker.
 • Maak eerst de Uggs weer schoon met een harde borstel
 • Wrijf ze vervolgens in met de suède shampoo volgens de gebruiksaanwijzing op het betreffende product. Schrob zachtjes met een zachte spons. Je kunt overigens ook baby-shampoo gebruiken.
 • Let op: Behandel niet alleen de plaats waar de vlek zit, maar beide schoenen helemaal. Anders krijg je waarschijnlijk kleurverschil.
 • Laat vervolgens weer 24 tot 48 uur drogen zoals eerder beschreven.

Stop je Uggs niet in de wasmachine of droger, niet stomen en laat ze ook niet in direct zonlicht drogen. Ze verliezen dan hun vorm en het leer wordt lelijk.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 29-01-2014
Hits: 20408
Categorie: 
Vlekken, Onderhoud, Winter
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Uggs onderhouden, vlekken Uggs, vlek op Uggs, uggs schoonmaken, vlek op schapenleer