Volg ons via
 

Tips om te besparen op reisverzekering

Geld besparen reisverzekering | 6 Tips om te besparen op reisverzekering.

Zes tips om te besparen op je reisverzekering

Ga je op vakantie binnenkort? Heerlijk even bijkomen op een wit strand met palmbomen? Of skiën in Oostenrijk? Dat is natuurlijk allebei heerlijk. Maar voordat je gaat is het handig om even te kijken naar je reisverzekering. Waar ben je allemaal voor gedekt, en is dit wel nodig? Het zou zonde zijn als je onnodig veel te veel betaalt. Reisverzekering.nl geeft je zes tips om te besparen op je reisverzekering.

1. Wintersportdekking

Deze staat soms automatisch aan, terwijl je misschien wel helemaal niet gaat wintersporten. Als je wel van plan bent te gaan skiën, is het aan te raden je wintersportdekking wel aan te zetten. Mocht er iets gebeuren dan ben je in elk geval verzekerd dat de kosten worden vergoed. Wist je dat je vaak zelfs de ongebruikte dagen van je ski-pas terug betaald kunt krijgen?

2. Werelddekking

Reis je nooit buiten Europa? Zet dan je werelddekking uit. Bij sommige reisverzekeraars is de werelddekking automatisch ingesteld en betaal je meer voor je reisverzekering. Dit is zonde van je geld en niet nodig. Wanneer je wel buiten Europa gaat reizen kun je hem gemakkelijk aanzetten.

3. Jaarlijkse check

Zet elk jaar alles even op een rijtje. Premies van verzekeringen veranderen namelijk jaarlijks. Ook kan je gezinssituatie invloed hebben op de hoogte van je reisverzekering. Als je bijvoorbeeld gaat samenwonen kan het voordeliger zijn om een gezamenlijke reisverzekering te nemen, dan allebei een aparte. Je betaalt dan namelijk maar één keer poliskosten.

4. Al gedekt?

Een reisverzekering vergoedt opgelopen schade tijdens de vakantie niet als deze door een van je andere verzekeringen gedekt kan worden. Vaak dekt een zorg-, auto- of inboedelverzekering ook in bepaalde situaties. Bekijk je andere verzekeringen dus ook even, om te kijken wat je nodig hebt qua dekking binnen je reisverzekering.

5. Kort of doorlopend?

Bij een reisverzekering kun je kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Het verschil is dat een doorlopende reisverzekering het hele jaar doorloopt, en een kortlopende alleen garant staat op de aangegeven vakantiedagen. Een doorlopende reisverzekering is in elk geval voordeliger wanneer je meer dan 21 dagen op vakantie bent. Als je elke keer dat je op vakantie gaat opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, moet je namelijk telkens opnieuw poliskosten betalen. Bovendien betaal je bij een kortlopende reisverzekering een premiebedrag per dag.

6. Nog meer besparen

Als je in een keer de jaarpremie van een doorlopende reisverzekering betaalt in plaats van een maandelijks bedrag kun je nog meer besparen. Bij veel verzekeringen betaal je namelijk een toeslag als je per maand betaalt.

Als je deze tips opvolgt, hou je geld over en kun je dus meer besteden tijdens je vakantie. Bovendien doe je er altijd verstandig aan om de verschillende reisverzekeringen te vergelijken om erachter te komen wat voor jou de beste reisverzekering is.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 20-02-2014
Hits: 2496
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Tips, besparen, reisverzekering