Volg ons via
 

Streekmolen proefkrat recensie

Streekmolen proefkrat recensie | De eindconclusie van onze testers van het pakket met biologische streekproducten.

 

 

Enkele weken geleden werd Huishoudplaza benaderd door Streekmolen, een bedrijf gericht op de on- en offline verkoop van de streekkrat met lokale, duurzame voedselproducten. Ze wilden weten of onze bezoekers geïnteresseerd zouden zijn in het uittesten van een proefpakket met Streekmolen producten. Dat wilden we natuurlijk wel!

We plaatsten een oproepje en ontvingen meerdere aanmeldingen. Helaas is het gebied waarin Streekmolen levert nog wat beperkt (omgeving Utrecht, Amersfoort, Haarlem, Leiden en 't Gooi) waardoor uiteindelijk 2 van de aangemelde personen daadwerkelijk konden gaan testen. 

De proefkrat is meer dan een Groentepakket! Het bevat 2 avondmaaltijden voor 2 personen, plus extra duurzame & biologische groenten en vlees, voor lunch en/of ontbijt. Dit is aangevuld met 1 of 2 eerlijke streekproducten. De kratten zijn tevens vegetarisch verkrijgbaar.

Aangezien één van de testers het gevoel had dat er erg weinig in het krat zat, heeft ze contact opgenomen met Streekmolen. Er bleek iets mis te zijn gegaan met het samenstellen van haar krat en Streekmolen zou dit intern uitzoeken. Een zeer klantvriendelijke reactie. Volgens Streekmolen zit er in het krat "voldoende voor één avond vlees bij de maaltijd. U kunt in totaal 3 à 4 maaltijden koken van het krat, dit is afhankelijk van hoeveel u eet. Dit is één avondmaaltijd met vlees, één zonder vlees en nog een lunch en/of ontbijt. De aardappelen zouden voldoende moeten zijn voor één maaltijd met twee personen."

Beide testers geven aan dat ze tevreden zijn over de kwaliteit van de producten. Opvallend is dat de smaak sterker en beter is dan die van producten uit de supermarkt. De hoeveelheid producten in het krat"valt wat tegen" voor de prijs. Hoewel we natuurlijk beseffen dat de prijs van biologisch eten over het algemeen hoger ligt dan producten uit de supermarkt. 

De eindconclusie is dat je bij Streekmolen een goede kwaliteit producten geleverd krijgt, maar daar hangt dan wel een prijskaartje aan. Deze hogere prijs kun je zien als een bijdrage aan een beter milieu en dierenwelzijn. 

Lees meer over streekmolen op de website: www.streekmolen.nl

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 02-03-2014
Hits: 2397
Categorie: 
Consuminderen en geld besparen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Streekmolen proefkrat recensie, duurzame voeding, biologisch eten