Volg ons via
 

Kakkerlakken bestrijden in huis

Kakkerlakken in huis is vervelend en smerig. Kakkerlakken zijn platte insecten die in veel opzichten op een kever lijken. Dit artikel legt je uit wat een kakkerlak is en hoe je kakkerlakken in je huis bestrijdt.

Kakkerlakken zijn platte insecten die in veel opzichten op een kever lijken. Kakkerlakken hebben vaak een bruine of zwarte kleur en vallen op door hun lange voelsprieten. Er zijn vele verschillende soorten kakkerlakken en ze komen dan ook wereldwijd voor. De insecten kunnen soms zelfs meer dan tien centimeter lang worden.

Kakkerlakken in Nederland

Er zijn wereldwijd ontzettend veel verschillende soorten kakkerlakken. In Nederland zijn tot nog toe vijf verschillende soorten kakkerlakken ontdekt. De meeste hiervan worden echter alleen in het bos gezien. De soorten kakkerlakken die in onze huizen voorkomen en die ook een behoorlijke plaag kunnen worden zijn de Duitse kakkerlak en de Amerikaanse kakkerlak. Het zal in de meeste gevallen echter om de Duitse kakkerlak gaan, aangezien de Amerikaanse veel minder voorkomt in Nederland. Ook de Duitse kakkerlak is geen inheemse soort. Hij komt echter wel al meer dan een eeuw veelvuldig voor in Nederland, waardoor we hem als ingeburgerd kunnen beschouwen.

Hoe herken je een kakkerlak in huis?

Kakkerlakken zijn niet moeilijk te herkennen. Ze zijn plat en meestal hebben ze een lichtbruine of zwarte kleur. Daarnaast hebben ze lange voelsprieten. Kakkerlakken zijn enkel 's nachts actief en houden niet van licht. Overdag verstoppen ze zich op donkere en vochtige plekken. Je kunt de aanwezigheid van de kakkerlakken herkennen aan uitwerpselen, eierschalen en afgevallen huid van het ongedierte. Kakkerlakken kunnen ook schade aanbrengen aan papier, karton en andere materialen.

Bestrijden van de kakkerlak

Het bestrijden van kakkerlakken is vaak erg lastig omdat ze met zoveel zijn. De komst van kakkerlakken kan voorkomen worden door alle afval goed af te sluiten en door de keuken goed schoon te houden. Ook andere preventieve maatregelen zoals het huis regelmatig goed laten tochten, of de temperatuur in de badkamer en keuken niet te hoog op laten lopen werken goed tegen kakkerlakken. Wanneer je last van kakkerlakken hebt kun je een natte doek in de keuken neer liggen. De volgende dag zullen de insecten eronder zitten. Ook kun je een bakje water met olie in de keuken zetten, de kakkerlakken worden aangetrokken door het water en zullen verdrinken in het bakje. 

In de winkel zijn natuurlijk ook allerlei handige doe-het-zelf producten te koop. Wanneer ook dat niet werkt, is het verstandig om professionele ongediertebestrijding in te schakelen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 30-06-2014
Hits: 4697
Categorie: 
Ongedierte bestrijden
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
kakkerlak in huis, kakkerlakken in huis, kakkerlak, kakkerlakken, duitse kakkerlak, amerikaanse kakkerlak, kakkerlak bestrijden, ongedierte, bestrijden