Volg ons via
 

Alles in 1 voor internet, tv en telefonie sterk in opkomst

Het aantal huishoudens met een alles in 1 abonnement voor televisie, internet en vaste telefonie is sterk gestegen. Lees hier meer over deze trend.

Ruim de helft Nederlandse huishoudens gebruikt alles in 1

Meer dan de helft van alle Nederlandse huishoudens maakt momenteel gebruik van een “triple play” abonnement. Maar liefst 53 procent heeft een alles in 1 abonnement waarbij een vast en meestal voordelig bedrag wordt betaald voor één pakket met televisie, internet en vaste telefonie. Dit is naar voren gekomen uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper.

Alles in 1 bespaart kosten

De voornaamste motivatie om een alles in 1 abonnement te nemen is meestal kostenbesparing. Door de abonnementen voor telefonie, internet en televisie te bundelen kan het soms enkele honderden euro’s op jaarbasis schelen. Maar ook het gemak en de overzichtelijkheid van één factuur is vaak een reden om alles bij één provider af te nemen.

Naast de prijs speelt ook de kwaliteit een rol bij de keuze voor een provider. Deze grafiek toont het percentage abonnees dat minimaal één maal met een storing te maken heeft gehad.
Bron: Consumentenbond


Zowel providers als consumenten profiteren

Met name de grote providers profiteren van deze trend. Bij hen is het percentage triple play abonnees bijna zestig procent. Dit is een gunstige ontwikkeling voor deze bedrijven omdat klanten na het afsluiten van zo’n abonnement vaak producten upgraden, bijvoorbeeld een uitgebreider tv-pakker. En nog belangrijker, klanten zijn minder snel geneigd om over te stappen naar een andere provider als ze meerdere producten afnemen. Het is dus goed voor hun klantenbinding. En de consumenten profiteren op hun beurt weer van voordelige prijzen.

Van triple play naar quad play

Om hun klanten nog beter aan zich te binden zullen providers in de toekomst steeds meer gaan inzetten op quad play abonnementen. In dit soort pakket is een vierde dienst opgenomen: mobiele telefonie. Hier wordt momenteel nog niet erg veel gebruik van gemaakt, maar de verwachting is dat hier de komende jaren een sterke groei in zal optreden.

Zie je het voordeel van een alles in 1 pakket en wil je overstappen naar één provider? Dan kan je op de site van de Consumentenbond de verschillende aanbieders vergelijken.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 04-07-2014
Hits: 2296
Categorie: 
Handig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
alles in 1, internet, tv, telefonie