Volg ons via
 

Wat eten we vandaag? Een weekmenu helpt je plannen

Wat eten we vandaag? Een vraag die elke dag weer terugkomt. Met een weekmenu kun je elke dag plannen en ook nog eens geld besparen.

Iets makkelijks? Wat eten de kinderen graag? Heb ik alles in huis? Het zijn de dagelijkse terugkerende vragen in alle huishoudens. Er is best een boel creativiteit voor nodig om elke dag weer eens iets anders en lekkers op tafel te zetten. Het is niet enkel een lekkere maaltijd verzinnen, je moet ook nog eens zorgen voor voldoende variatie. Daarnaast moet je natuurlijk zorgen dat je alle spullen in huis hebt. Wat eten we vandaag? Om je te helpen met het antwoord te vinden, kun je gebruik maken van een weekmenu.

Een weekmenu helpt je plannen

Als je de beschikking hebt over een weekmenu, wordt het elke dag wat makkelijker om iets te verzinnen voor de maaltijd. Het is makkelijk om van te voren al ongeveer te weten wat er gekookt gaat worden deze week. Bij het doen van de wekelijkse boodschappen kan daar al rekening mee gehouden worden. Ook kun je gebruikmaken van de aanbiedingen bij de supermarkt. Zijn woensdag de runderlapjes en boontjes in de aanbieding? Dan staat dát woensdag op het menu. Zo bespaar je natuurlijk nog geld ook.

Zelf een weekmenu maken is niet echt moeilijk. Je hebt enkel een beetje discipline nodig om bijvoorbeeld gedurende een maand dagelijks te noteren wat je gekookt hebt. Zo krijg je na een maand al een behoorlijk bestand met maaltijden om uit te kiezen.

Zelf een weekmenu maken

Het opzetten van een weekmenu doe je het beste stukje bij beetje. Je begint eerst met een schema van de dagen met het type maaltijd dat je die dag wilt klaarmaken. Bijvoorbeeld maandag aardappelen met groenten, dinsdag Italiaans, woensdag rijst of wokschotel, donderdag rauwkost en zo werk je de hele week af. Met deze ruwe opzet van je weekmenu weet je in ieder geval elke dag in welke richting je moet zoeken.

De volgende stap is dat je bij elke dag van de week de verschillende maaltijden gaat zoeken. Zoals voorheen al gezegd, kun je elke dag opschrijven welke maaltijd je hebt gekookt. Na een tijdje heb je dan een aardig bestand met maaltijden om uit te kiezen. Je kunt natuurlijk ook de recepten op internet opzoeken.

Het weekmenu van huishoudplaza.nl

Voor als je het allemaal wat makkelijker wilt of als je geen tijd hebt om zelf een weekmenu te maken, dan kun je natuurlijk altijd van het weekmenu op huishoudplaza.nl gebruikmaken. Lekker én makkelijk. Hier worden elke week nieuwe heerlijke en makkelijk klaar te maken weekmenu's gepubliceerd.

Wat eten we vandaag? Met onze weekmenu's is deze vraag snel beantwoord. Zet onze pagina even in je favorieten, zodat je elke dag snel even kunt kijken wat de pot schaft.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 05-07-2014
Hits: 9047
Categorie: 
Eten & Drinken, Over onze schema's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wat eten we vandaag, weekmenu, plannen, eten